Ντρέπεται και η ντροπή! Οι μαφιόζοι έστελναν sms στους αστυνομικούς και αυτοί εκτελούσαν τις εντολές τους


Το πρωί της 18ης Ιουνίου 2022 ο 38άχρονος Γιώργος Μήτσου, ιδιοκτήτης βενζινάδικου στον Γέρακα, εκτελέστηκε από άγνωστους δράστες με περισσότερες από 40 σφαίρες. Η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ανεξιχνίαστα παραμένουν ο ρόλος που φέρεται να είχε ο Γ. Μήτσου στην ελληνική μαφία αλλά και οι επαφές του με την ΕΛΑΣ.

Το Documento αποκαλύπτει σήμερα συνομιλίες του Γ. Μήτσου με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, ακόμη και με στενούς ανθρώπους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Το Documento έχει στη διάθεσή του όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που πιστοποιούν τις επαφές του Γ. Μήτσου με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, αλλά και τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί από αυτές, βάσει των οποίων εμπλέκονται πάρα πολλοί αξιωματικοί σε νευραλγικές θέσεις. Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι τοποθετήθηκαν αστυνομικοί σε καίρια πόστα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του προσφάτως δολοφονηθέντος Γ. Μήτσου. Πολλοί από αυτούς τους αστυνομικούς βρίσκονται ακόμη στα ίδια πόστα.

Κι αυτό γιατί η δικογραφία που αφορά αυτές τις σχέσεις και επαφές του Γ. Μήτσου δεν έχει διαχωριστεί προκειμένου να αποσταλεί σε εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί η στενή διασύνδεση που φαίνεται ότι είχε με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα αυτοί οι αστυνομικοί να παραμένουν στη θέση τους.

Κι όλα αυτά ενώ οι συνομιλίες που φέρνει σήμερα στο φως της επικαιρότητας το Documento πλήττουν και την πολιτική ηγεσία. Δυστυχώς, όμως, η σκανδαλώδης μη διερεύνηση της υπόθεσης δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεδομένου ότι η δολοφονία του Γ. Μήτσου δεν έχει εξιχνιαστεί –όπως άλλωστε συμβαίνει για τη συντριπτική πλειονότητα των δολοφονιών στον χώρο της νύχτας–, η δικογραφία παραμένει ανοιχτή από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Κι όσο η έρευνα παραμένει ανοιχτή, όσα σκανδαλώδη προκύπτουν παραμένουν κλειδωμένα σε κάποιο συρτάρι. Κι όλα καλά…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη