Η Υεμένη κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ


Η Υεμένη κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στο Ισραήλ, μετά από μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Ο επίσημος εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, ταξίαρχος Γιαχιά Σαρί Ανού, έκανε την ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η επιχείρηση είναι η «τρίτη επιχείρηση για την υποστήριξη των καταπιεσμένων αδελφών στην Παλαιστίνη».

Οι επιθέσεις, οι οποίες περιελάμβαναν σημαντικό αριθμό βαλλιστικών και πτερυγιοφόρων πυραύλων, μαζί με την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, είχαν ως στόχο εχθρικές εγκαταστάσεις εντός των κατεχομένων εδαφών. Ο στρατηγός Σαρί υποσχέθηκε να επιμείνει σε ακόμη πιο ακριβείς επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να σταματήσουν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) τις επιχειρήσεις στον τομέα της Γάζας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε την αναχαίτιση ενός πυραύλου κατηγορίας » εδάφους-εδάφους» με στόχο τη νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ, ο οποίος εκτοξεύτηκε από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Σε απάντηση, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε έναν άγνωστο «εναέριο στόχο» πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο στρατηγός Γιαχιά Σαρί επανέλαβε την ακλόνητη υποστήριξη της Υεμένης στον παλαιστινιακό αγώνα, υποστηρίζοντας το απόλυτο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Επισήμανε επίσης ότι ο βομβαρδισμός της Γάζας διευκολύνθηκε από την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση που διεξάγει η Υεμένη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης παραμένουν αποφασιστικές στη δέσμευσή τους για τον σκοπό αυτό, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του συνεχιζόμενου πολέμου.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη