Ο Λευκός Οίκος αλλάζει το αφήγημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία


Ο Λευκός Οίκος
 προσπαθεί να πουλήσει μια νέα ουκρανική πολεμική αφήγηση στο εξωτερικό για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ , στέλνοντας ένα έγγραφο στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους που υποστηρίζουν τη χρηματοδότηση του αγώνα του καθεστώτος του Κιέβου κατά της Ρωσίας , το οποίο υποδηλώνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί αυτή η αφήγηση ως κάτι καλό για τους Αμερικανούς «επιχείρηση» , αναφέρει η Politico βασισμένο σε συνομιλία με πέντε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ουάσιγκτον .

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενθαρρύνει τον πατριωτισμό για να πείσει τους αντιπάλους των νέων πακέτων στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και το Ισραήλ στο εσωτερικό .

«Η πρόσθετη απαίτηση περιλαμβάνει μια επένδυση άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμυντική βιομηχανική βάση της Αμερικής - η οποία θα διασφαλίσει ότι ο στρατός μας θα συνεχίσει να είναι η πιο έτοιμη, ικανή και εξοπλισμένη μαχητική δύναμη που έχει δει ποτέ ο κόσμος - καθώς και επέκταση γραμμών παραγωγής, ενίσχυση την αμερικανική οικονομία και τη δημιουργία νέων αμερικανικών θέσεων εργασίας», αναφέρεται σε αντίγραφο του εγγράφου που εξασφάλισε η πύλη των Βρυξελλών «Politico».

Η πύλη σημειώνει ότι το έγγραφο είναι απόδειξη ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να περάσει με κάποιο τρόπο στη διαδικασία του Κογκρέσου πρόσθετα αιτήματα για ένα τεράστιο πακέτο «έκτακτης βοήθειας» για το Ισραήλ και την Ουκρανία αξίας 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων . προηγούμενη απόπειρα - υπό την προστασία των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας - απέτυχε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη