Οι Ουκρανοί άνδρες μεταμορφώνονται σε γυναίκες για να αποφύγουν την κινητοποίηση ενώ ο ρωσικός στρατός δυναμώνει και θα φτάσει ένα εκατομμύριο στρατιώτες μέχρι την άνοιξη;


Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί όλο και περισσότερο τον πόλεμο στο 
Ισραήλ και ο πόλεμος στην Ουκρανία απομακρύνεται από τα πρωτοσέλιδα των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει το «έργο» του.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, έχει στα χέρια του νομοθεσία που του επιτρέπει να αυξάνει συνεχώς, σιωπηλά τον στρατό. Και το κάνει. Είναι μια αόρατη κινητοποίηση - με τη βοήθεια υπογραφής συμβολαίων με νέους στρατιώτες.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε τον αριθμό ο οποίος πλέον ανέρχεται σε περίπου 350.000  για ολόκληρο το έτος, με τον ρωσικό στρατό να κερδίζει 50.000 αιτήσεις τον περασμένο μήνα . Τους προηγούμενους μήνες, υπήρχαν 15 με 30 χιλιάδες αιτήσεις το μήνα , αλλά οι αριθμοί αυξάνονταν σταθερά.

Η στάση απέναντι στους Ρώσους στρατιώτες σίγουρα συμβάλλει σε αυτό. Μπορούν να δουν ότι η διοίκηση δεν τους στέλνει σε αποστολές αυτοκτονίας και ότι οι διοικητές προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες στο ελάχιστο. Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν επίσης πολύ σύγχρονο εξοπλισμό στη διάθεσή τους και επίσης εναλλάσσονται τακτικά και δικαιούνται διακοπές.

Οι αντίπαλοί τους στον ουκρανικό στρατό δεν τα έχουν όλα αυτά, γι' αυτό είναι αναγκαστική η κινητοποίηση στην Ουκρανία.

Πολλοί άνδρες στην Ουκρανία πρέπει να μεταμφιεστούν σε γυναίκες για να γλιτώσουν από τη στράτευση, όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο.

Ο στόχος της Ρωσίας ήταν να έχει περίπου 420.000 νέους στρατιώτες με σύμβαση μέχρι το τέλος του έτους και φαίνεται ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί.

Οι αλλοδαποί εντάσσονται επίσης στο στρατό και λαμβάνουν ρωσική υπηκοότητα (παρακάτω).

Με την αυξημένη παραγωγή όπλων, ιδιαίτερα πυραύλων, οι ρωσικές επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς θα κυριαρχήσουν τον χειμώνα, την άνοιξη, όταν η Ρωσία μπορεί να έχει επιπλέον 600-700 χιλιάδες στρατιώτες (πάνω από 420.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους συν 40-50.000 στρατολογήσεις ανά μήνα για τους μήνες Ιανουάριο 2024, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο κ.λπ.) μπορούμε επίσης να αναμένουμε επιθετικές επιχειρήσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την άνοιξη του 2024, η Ρωσία θα μπορούσε ήδη να έχει έναν στρατό 1 εκατομμυρίου πραγματικά επαγγελματίες, συμβασιούχους στρατιώτες (χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύσιμοι που έχει στο στρατό).

Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση αμέσως την άνοιξη.

Ο νούμερο ένα κανόνας του πολέμου είναι ότι θέλετε πάντα να πολεμάτε προκαλώντας όσο το δυνατόν περισσότερη ζημιά στον εχθρό σας. Αν έχετε διπλάσια στρατεύματα, αυτό είναι υπέροχο.

Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να έχουμε τριπλάσιους, τετραπλάσιους στρατιώτες κ.ο.κ.

Εν τω μεταξύ, η κινητοποίηση στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται τόσο ομαλά - όπως φαίνεται από τα πλάνα της κινητοποίησης από την Οδησσό (κάτω) και άλλες πόλεις της ολοένα και πιο κατακερματισμένης Ουκρανίας.

  

Η ουσία είναι ότι θέλετε να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερα πλεονεκτήματα για τον εαυτό σας. Φυσικά, μπορείτε να προχωρήσετε στην επίθεση με διπλάσιο αριθμό ατόμων και να κερδίσετε, αλλά θα υποστείτε ορισμένες απώλειες.

Οι προβλέψεις για μείωση της δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο προς το τέλος του τρέχοντος έτους πραγματοποιούνται ήδη. Είναι πιθανό ότι οι δυτικές χώρες θα εξακολουθήσουν να βρουν κάποια χρήματα για το καθεστώς στο Κίεβο , αλλά θα κυκλοφορούν σε όλο και μικρότερες συσκευασίες και ενδέχεται να εξαφανιστούν εντελώς μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Εάν σας πιέζει ο χρόνος, αυτός μπορεί να είναι ένας καλός συμβιβασμός και μπορείτε να τον πετύχετε.

Αλλά αν ο χρόνος είναι με το μέρος σου, γιατί να επιτεθείς με διπλάσια δύναμη όταν μπορείς να επιτεθείς με τρεις φορές και να κερδίσεις ακόμα πιο αποφασιστικά;

Η ουσία είναι ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συγκεντρώνει αυτόν τον γιγαντιαίο χερσαίο στρατό, ενώ η βιομηχανία της αγωνίζεται να τους προμηθεύσει πραγματικά με τους απαραίτητους πόρους και όπλα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμα όλο το 2024.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι κύριοι τύποι όπλων που είναι πιο αποτελεσματικοί για άμυνα δεν είναι λίγοι στον ουκρανικό στρατό, επομένως πράγματα όπως κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι ATGM , drones, νάρκες...

Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική επίθεση, παρά την επιτυχία της, μπορεί να υποστεί ακόμη μεγάλες περιττές απώλειες. Δεν έχει νόημα να το κάνεις αυτό, όταν μπορείς μεθοδικά να αλέσεις τον εχθρό σου σε πολτό και μετά να σκουπίσεις και να τελειώσεις τα υπολείμματα με πολύ άνετο και ελεγχόμενο τρόπο.

Η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει μια αυξημένη επιθετική προσπάθεια στο Kupyansk, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο τον χειμώνα, αλλά αυτό είναι μάλλον το μόνο που θα δούμε από αυτό.

Μπορεί να υπάρχουν τοπικές επιθέσεις όπως η Avdejevka , αλλά δεν θα υπάρξουν μεγάλες επιθέσεις flash.

Ωστόσο, οι προβλέψεις για τη μείωση της δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο προς το τέλος του τρέχοντος έτους πραγματοποιούνται ήδη. Είναι πιθανό ότι οι δυτικές χώρες θα εξακολουθήσουν να βρουν κάποια χρήματα για το καθεστώς στο Κίεβο , αλλά θα κυκλοφορούν σε όλο και μικρότερες συσκευασίες και ενδέχεται να εξαφανιστούν εντελώς μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο στρατηγός Ζαλούζνι και ένας Ρώσος στρατιώτης
Ο Ουκρανός στρατηγός Ζαλούζνι και ένας Ρώσος στρατιώτης. Πηγή: Screenshot, Twitter

Σε αυτή την περίπτωση, οι Ουκρανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη μοιραία επιλογή να αψηφήσουν τις επιταγές της Δύσης και να συνεχίσουν έναν προκλητικό αγώνα με τους Ρώσους χωρίς αποθέματα πυρομαχικών ή να υποχωρήσουν και να επιδιώξουν κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία και να δώσουν τη θέση τους στη διπλωματία.

Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν πρωτοφανή επίπεδα κοινωνικής αναταραχής το επόμενο έτος .

Από τα μέσα έως το τέλος του επόμενου έτους, μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καθόλου την Ουκρανία.

Τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης γίνονται καταστροφικά και οι εκλογές στις ΗΠΑ έχουν μεγάλες πιθανότητες να εξελιχθούν πολύ χειρότερα από ό,τι φαντάζονται οι άνθρωποι, ενδεχομένως ακόμη και να ξεσπάσουν σε εμφύλιο πόλεμο ή κάτι τέτοιο.

Αυτά τα σενάρια συνδέονται επειδή τα πάντα στην Ουκρανία χτίζονται σε πολύ εύθραυστες ελπίδες που συνδέουν το μέλλον της Ουκρανίας με το μέλλον της Δύσης.

Εάν και όταν η ουκρανική κοινωνία και κυβέρνηση αντιληφθούν ότι η Δύση αντιμετωπίζει μια ανατροπή, θα συνειδητοποιήσουν ότι η θέση τους έχει χαθεί.

Εκείνη την περίοδο, πιθανότατα θα υπάρξει μια ισχυρή προσπάθεια για να γίνει κάποιου είδους συμφιλίωση με τη Ρωσία, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε παράδοση ή στρατιωτικό πραξικόπημα και ανατροπή της σημερινής ηγεσίας στο Κίεβο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη