Αποκαλύφθηκε η πιθανή αιτία της απροσδόκητης σφαγής των ουκρανικών αεροπλάνων, το Πεντάγωνο ανησυχεί για την τύχη του «αόρατου» αεροπλάνου F-35


Στα κοινωνικά δίκτυα πέφτουν προειδοποιήσεις σχετικά με τις εκτιμήσεις του Ρώσου στρατιωτικού ειδικού Vladislav Shurygin , ο οποίος αποκάλυψε ότι το Πεντάγωνο ανησυχεί βαθιά για την ξαφνική αύξηση της αποτελεσματικότητας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Εξήγησε επίσης την πιο πιθανή αιτία της ξαφνικής αύξησης της αποτελεσματικότητας της κατάρριψης ουκρανικών αεροσκαφών.

Σε μόλις δύο εβδομάδες, οι Ρώσοι οργάνωσαν μια πραγματική σφαγή στους ουκρανικούς ουρανούς.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει χάσει τουλάχιστον 10 και σύμφωνα με ορισμένες πηγές έως και 24-26 αεροσκάφη της.

24 εκ των οποίων σε μόλις πέντε ημέρες!

Επιπλέον, είναι ασυνήθιστο ότι όλα τα ουκρανικά αεροπλάνα καταρρίφθηκαν μακριά από τη γραμμή του μετώπου και πέρα ​​από το βεληνεκές των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας, καθώς και το τυπικό βεληνεκές πυραύλων των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Όσοι Ουκρανοί πιλότοι επέζησαν από τις επιθέσεις εκτινάσσοντας έγκαιρα ανέφεραν ότι δεν έλαβαν καμία προειδοποιητική πληροφορία για την επίθεση από τα κατάλληλα συστήματα προειδοποίησης μέχρι τη στιγμή που χτυπήθηκαν τα αεροπλάνα τους.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι ρωσικές διαστημικές δυνάμεις απέκτησαν νέους πυραύλους που είναι ικανοί όχι μόνο να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση, αλλά και να παρακολουθούν ανεξάρτητα τον στόχο μετά την εκτόξευση, χωρίς να φωτίζονται από το ραντάρ του αεροσκάφους, χρησιμοποιώντας ραδιοφωνική υπογραφή για να τον καθοδηγήσουν στον στόχο.

R-37M
Όσοι Ουκρανοί πιλότοι επέζησαν από τις επιθέσεις εκτινάσσοντας έγκαιρα ανέφεραν ότι δεν έλαβαν καμία προειδοποιητική πληροφορία για την επίθεση από τα κατάλληλα συστήματα προειδοποίησης μέχρι τη στιγμή που χτυπήθηκαν τα αεροπλάνα τους. Πηγή: Screenshot, Twitter

Τώρα το Πεντάγωνο ελέγχει προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες και τις θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι έχουν ένα όπλο που θα εξουδετερώσει όλα τα συχνά διαφημιζόμενα πλεονεκτήματα του νέου βασικού μαχητικού F-35 της Αμερικής.

Διότι, αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι οι Ρώσοι έχουν ένα όπλο που θα εξουδετερώσει όλα τα συχνά διαφημιζόμενα πλεονεκτήματα του νέου βασικού μαχητικού F-35 της Αμερικής.

Μέχρι στιγμής, στη Δύση , η μεγάλη καταστροφή ουκρανικών αεροσκαφών έχει αποδοθεί στη χρήση του συστήματος S-400 και των ρωσικών αεροσκαφών, τα λεγόμενα «ιπτάμενα ραντάρ».

Η προαναφερθείσα εξήγηση είναι επομένως νέα και υποδηλώνει την πρόοδο της ρωσικής βιομηχανίας πυραύλων.

Ο ισχυρισμός ότι ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια πραγματική σφαγή στον ουρανό της Ουκρανίας είναι αλήθεια, αν οι τελευταίες καθημερινές αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είναι τουλάχιστον κοντά στην πραγματικότητα.

Αυτό συχνά αποδεικνύεται αλήθεια, σε αντίθεση με τα εξαιρετικά διογκωμένα νούμερα που αναφέρει επίμονα ο ουκρανικός στρατός.

Το τυπικό ποσοστό απωλειών της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους ήταν μεταξύ ενός και τριών αεροσκαφών ή ελικοπτέρων την εβδομάδα.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, ωστόσο, οι ρωσικές ημερήσιες αναφορές, μετά από ανάλυση του συγγραφέα του Moon of Alabama , ισχυρίστηκαν ότι οι αδερφές σκοτώθηκαν:

17 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Mig-29

2 Ουκρανικά τακτικά βομβαρδιστικά SU-24

3 ουκρανικά αεροσκάφη SU-25 για στενή αεροπορική υποστήριξη

1 Ουκρανικό εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος L-39

3 μεταγωγικά ελικόπτερα MI-8

Δηλαδή συνολικά 26 αεροπλάνα ή ελικόπτερα σε μόλις 9 ημέρες!

Αν αυτό είναι τουλάχιστον κοντά στην αλήθεια, το ποσοστό απωλειών για την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία είναι πραγματικά καταστροφικό.

Ας σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2022 , μετά από μια δεκαετίες αναπτυξιακής φάσης, τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την πρώτη καταστροφή ουκρανικού αεροσκάφους από ρωσικό πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς R-37M . Το R-37 αναπτύχθηκε από τον πύραυλο R-33 .

Πηγή: Screenshot, X

Για συμβατότητα με αεροσκάφη που δεν διέθεταν το εξελιγμένο ραντάρ MiG-31 , το semi-active seeker αντικαταστάθηκε από την Agat 9B-1388 active seeker έκδοση.

Η αναδιπλούμενη ουρά του βλήματος επιτρέπει επίσης τη χρήση τους σε αεροσκάφη που δεν είναι τόσο μεγάλα όσο το MiG-31.

Τα πτερύγια στη μέση του σώματος του πυραύλου αυξάνουν την ανύψωση και έτσι αυξάνουν την εμβέλεια του πυραύλου.

Σύμφωνα με το Defense Today, η εμβέλεια εξαρτάται από το προφίλ πτήσης και κυμαίνεται από 80 ναυτικά μίλια (150 km) για απευθείας πυρά έως 215 ναυτικά μίλια (398 km) για προφίλ κρουαζιέρας.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 με πυραύλους αέρος-αέρος AIM-120D « μεγάλου βεληνεκούς» ( 100 χιλιόμετρα , 60 μίλια) στην Ουκρανία.  Αλλά είναι σαφώς πολύ κατώτεροι από τις πυραυλικές δυνατότητες της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ονομασία R-37M έχει χρησιμοποιηθεί έκτοτε για μια ενημερωμένη έκδοση του πυραύλου, επίσης γνωστή ως RVV-BD (Raketa Vozduh Vozduh Bolshoj Dalnostj ή πύραυλος αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς).

Το βεληνεκές του R-37M ξεπερνά τα 200 km και είναι ικανό να φτάσει σε υπερηχητικές ταχύτητες (μεγαλύτερες από 5 Mach ).

Οι εκσυγχρονισμένοι αναχαιτιστές MiG-31BM και τα μαχητικά πολλαπλών χρήσεων Su-35S και Su-57 αναμένεται να παραλάβουν τον πύραυλο .

Δεν είναι γνωστό εάν ο πύραυλος αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς για το Su-57 , που ονομάζεται Izdeliye 810, μπορεί να είναι παράγωγο του R-37M.

Πηγή απογείωσης F-35: Βασιλικό Ναυτικό
Στο Πεντάγωνο, οι ειδικοί φοβούνται ότι οι νέοι ρωσικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να βρουν μόνοι τους το δρόμο προς τα αεροπλάνα F-35 , παρά την σχεδόν πλήρη αόρασή τους στα ραντάρ... Πηγή: Screenshot, Twitter

Ο πύραυλος μπορεί να προσβάλει στόχους σε ύψη 15.000 - 25.000 μέτρων και καθοδηγείται ημιενεργά ή ενεργά μέσω του συστήματος Agat 9B-1388.

Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να εκτοξευθούν από ασφαλή εναέριο χώρο, πέρα ​​από την εμβέλεια της ουκρανικής αεράμυνας, βαθιά μέσα στην Ουκρανία.

Επομένως, τα ουκρανικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πρέπει να πετάξουν κοντά στο έδαφος για να επιβιώσουν.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 με πυραύλους αέρος-αέρος AIM-120D « μεγάλου βεληνεκούς» ( 100 χιλιόμετρα , 60 μίλια) στην Ουκρανία.

Αλλά είναι σαφώς πολύ κατώτεροι από τις πυραυλικές δυνατότητες της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ως εκ τούτου, δεν θα φέρουν το αναμενόμενο πλεονέκτημα στους Ουκρανούς πιλότους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη