Βόρειο Σέλας : Ο Αριστοτέλης είχε καταγράψει το "αιματώδες" φαινόμενο στην Ελλάδα μέσα από το έργο του "Μετεωρολογικά" το 350 π.Χ


Ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος είχε καταγράψει το φαινόμενο του Βορείου Σέλαος στην Ελλάδα, αφού μιλάει για κόκκινα χρώματα σε έναν καθαρό ουρανό, όπως συνέβη και το βράδυ της Κυριακής 5 Νοεμβρίου στην Βόρεια Ελλάδα.
"Για μένα το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο είτε συμβεί στην Ελλάδα, είτε στην Σκανδιναβία, είναι ότι το αναφέρει ο Αριστοτέλης στο βιβλίο του τα "Μετεωρολογικά", το οποίο περιγράφει τα "αιματώδη" χρώματα του ουρανού μία μέρα που δεν υπάρχουν σύννεφα", λέει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

- Το Βόρειο Σέλας έχει εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια

Ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Όπως είναι ήδη γνωστό εμφανίζεται στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, όπως στον Βόρειο Πόλο και την Σκανδιναβία, ενώ στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί κάποιες φορές.

"Τελευταία φορά στην Ελλάδα είχε εμφανιστεί το 2003, όπου το είχε καταγράψει κάποιος αστροφωτογράφος από την Εύβοια. Πιθανόν να είχε εμφανιστεί και το 2001. Αναφορές επίσης ότι είχε φανεί στην χώρα μας είχαν γίνει και το 1940 όπως και το 1870. Τα τελευταία 150 χρόνια έχει εμφανιστεί περίπου 10 με 12 φορές", αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη