Γερμανία: Ετοιμάζουν μαζικές απελάσεις για να ανακόψουν την AfD, αλλά μία μόνο απέλαση κοστίζει έως και 200.000 ευρώ!


Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία ο ρυθμός αύξησης των εισερχομένων λαθρομεταναστών είναι αντιστρόφως ανάλογος των απελάσεων που το κράτος μπορεί να ολοκληρώνει ετησίως. Σε συνάντηση που είχε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τους 16 πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατών της χώρας και την ηγεσία των CDU/CSU, επιδίωξε την εκκίνηση μίας επιχείρησης μαζικών απελάσεων τη Γερμανία, εν όψει της ραγδαίας αύξησης των ποσοστών του αντιμεταναστευτικού κόμματος της AfD.

Δυστυχώς, τα πράγματα δε μοιάζουν τόσο απλά, καθώς το κόστος της διοικητικής απέλασης και κυρίως του επαναπατρισμού ενός και μόνο λαθρομετανάστη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 200.000 ευρώ. Αυτό καθιστά δίκοπο μαχαίρι την όλη επιχείρηση, καθώς μπορεί μεν να κάμψει τις τάσεις φυγείς των Γερμανών προς τα δεξιά και την AfD, θα δημιουργήσει ωστόσο τεράστια οικονομική επιβάρυνση στα κρατικά ταμεία και εμμέσως στους φορολογουμένους.

Ενώ η κατάσταση στους υπερχρεωμένους δήμους χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία αναφέρει αριθμό ρεκόρ παράνομων διελεύσεων στα σύνορα, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, μόλις 7.861 αλλοδαποί απελάθηκαν από τη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2023. Ένας αριθμός εντελώς γελοίος ενόψει των περίπου 300.000 αλλοδαπών που βρίσκονται στη Γερμανία και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα!

Οι παράνομοι μετανάστες με γεωργιανή υπηκοότητα επλήγησαν περισσότερο από τις απελάσεις (705), ακολουθούμενοι από τους Σκοπιανούς (665) και τους Αφγανούς (659), σύμφωνα με απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (20/8046) σε επερώτηση του Κόμματος της Αριστεράς στη γερμανική Μπούντεσταγκ. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών δεν έδωσε αυτή τη φορά καμία πληροφορία σχετικά με το κόστος.

Σύμφωνα με την απάντηση της γερμανικής κυβερνήσεως στην παραπάνω επερώτηση, καταβλήθηκαν εξαψήφια ποσά για τον επαναπατρισμό μόνο μεμονωμένων (!) ατόμων – σχεδόν το ισοδύναμο μιας μικρής κατοικίας!

Το (προηγούμενο) ρεκόρ σημειώθηκε πέρυσι με την απέλαση ενός Αφρικανού. Πέρυσι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (οι φορολογούμενοι) δαπάνησε σχεδόν 200.000 ευρώ για την απέλαση ενός μοναδικού λαθρομετανάστη στη Ζιμπάμπουε, ο οποίος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα! (Πηγή: focus.de/politik/deutschlandchiebung-eines-menschen-aus_id_65301226.html).

Θέλετε περισσότερα παραδείγματα; Όλα μπορούν να βρεθούν στα έγγραφα των πρακτικών της Bundestag:

Το ταξίδι επιστροφής ενός και μόνο απορριφθέντος αιτούντος άσυλο από τη Σρι Λάνκα, συνοδευόμενου από τέσσερις ομοσπονδιακούς αστυνομικούς, κόστισε 152.325 ευρώ!

Ο επαναπατρισμός ενός Κενυάτη που συνοδευόταν από έξι υπαλλήλους ανήλθε σε 123.975 ευρώ!

Το ταξίδι της επιστροφής δύο Βραζιλιάνων που συνοδεύονταν από επτά αστυνομικούς χρεώθηκε στους Γερμανούς φορολογούμενους με 143.100 ευρώ!

Η απέλαση δύο Σομαλών που συνοδεύονταν από έξι αστυνομικούς είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν.

πηγη


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη