ΗΠΑ: Η Βάγκνερ σκοπεύει να προμηθεύσει τη Χεζμπολάχ με αντιαεροπορικά συστήματα


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η ρωσική ομάδα Wagner πρόκειται να προμηθεύσει αντιαεροπορική άμυνα στη Χεζμπολάχ. Οι πληροφορίες είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες, αλλά στις ΗΠΑ «ανησυχούν» για τις συνομιλίες των δύο ομάδων.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει ότι η ρωσική πολιτοφυλακή Wagner σκοπεύει να προμηθεύσει τη Χεζμπολάχ με το σύστημα αεράμυνας SA-22. Αυτό θα έπρεπε να είχε διαπιστωθεί αφού ακούστηκαν συνομιλίες μεταξύ των δύο ομάδων και σύμφωνα με την Jerusalem Post, κορυφαίοι πολιτικοί στις ΗΠΑ «ανησυχούν για την κατάσταση».

Οι εκπρόσωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη μπορέσει να επιβεβαιώσουν εάν το σύστημα αεράμυνας θα χρησιμοποιηθεί στον Λίβανο. Στρατιώτες του Wagner βρίσκονται στο έδαφος στη Συρία, όπου είναι παρόντες και πολλοί μαχητές της Χεζμπολάχ.

Από αμερικανικής πλευράς επισημάνθηκε ότι διαθέτει αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο για να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να επεκτείνει τις επιθέσεις της στο βόρειο μέτωπο των Σιωνιστικών δυνάμεων κατοχής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη