«Αξίζουν χρήματα αντί για τον τρελό Ζελένσκι»: Ετοιμάζει η Δύση στρατιωτικό πραξικόπημα για να αντικαταστήσει τον ηγέτη του Κιέβου;


Η Δύση
 ετοιμάζει αντικαταστάτη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι , ποντάροντας τώρα στον Ανώτατο Διοικητή των ουκρανικών στρατευμάτων, στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι , ισχυρίζεται ο ηγέτης του δημόσιου κινήματος της Ζαπορίζια «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Βλαντιμίρ Ρογκόφ .

«Ετοιμάζουν τον Ζαλούζνεϊ να αναλάβει την εξουσία. Γι' αυτό ακριβώς εμφανίζονται στα δυτικά ΜΜΕ κείμενα με δηλώσεις του Ζαλούζνι, στα οποία δίνει σαφείς και κατάλληλες εκτιμήσεις για το τι συμβαίνει στο μέτωπο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι αυτός που είναι έτοιμος για διάλογο και αλλαγή της μορφής εξουσίας μετά την αποχώρηση του Ζελένσκι», ο οποίος είναι σταθερός στην απόφασή του να μην διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και μάλιστα απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους , εξηγεί ο Rogov .

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζαλούζνι προσπαθεί να παίξει στην αντίθεση και παρουσιάζεται στο δυτικό κοινό ως πιο ισορροπημένος ηγέτης από τον «τρελό Ζελένσκι».

Λίγο νωρίτερα, ο Ζαλούζνι παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια «στασιμότητα» στην εξέλιξη της κατάστασης στο μέτωπο και ότι «πιθανότατα δεν θα υπάρξει μια βαθιά και όμορφη τομή» των ρωσικών αμυντικών γραμμών.

Το Κίεβο και η Δύση περίμεναν περισσότερα από την ουκρανική αντεπίθεση, γράφει ο βρετανικός Economist , και ο στρατηγός Zaluzhny παραδέχεται ότι τα σχολικά βιβλία του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ δεν είναι χρήσιμα στον αγώνα κατά των Ρώσων - τέσσερις μήνες δεν ήταν αρκετοί για να φτάσουν οι ουκρανικές δυνάμεις Κριμαία , αν και ο Ζελένσκι και οι ουκρανικές δυνάμεις δεσμεύτηκαν σε αυτό.

Γι' αυτό η Δύση -όπως και το 2014 , όταν ο τότε Ουκρανός πρόεδρος καθαιρέθηκε υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον ή της διαβόητης Βικτόρια Νούλαντ- καταστρώνει και πάλι σχέδια για πραξικόπημα στο Κίεβο.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα έβαζε στην κεφαλή της χώρας έναν πολιτικό, αλλά μια στρατιωτική αρχή .

Στρατιωτική εξουσία με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι - Στρατηγός Zaluzhny.

Στον αρχιστράτηγο του ουκρανικού στρατού αρέσει τόσο η ναζιστική σβάστικα όσο και ο εγκληματίας από την εποχή της γερμανικής κατοχής Στέπαν Μπαντέρα. Πηγή: Screenshot, Twitter

Να θυμίσουμε ότι ο Ταϊλανδός στρατηγός ήρθε στο προσκήνιο πριν από ένα χρόνο, όταν δημοσίευσε στο δίκτυο Twitter μια φωτογραφία (τώρα Χ) στην οποία φορά ένα βραχιόλι με σβάστικα.

Αυτό ήταν ακόμη πιο εκπληκτικό εκείνη την εποχή, γιατί εκείνη την εποχή η Ουκρανία απέφευγε πάση θυσία τις κατηγορίες ότι είχε νεοναζί στις τάξεις της.

Στρατηγός Valery Zaluzhny, Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δίπλα στο άγαλμα του ναζί εγκληματία πολέμου Στέπαν Μπαντέρα. Πηγή: Καταγραφή οθόνης, Twitter

Αν και το Κίεβο έχει απορρίψει τις κατηγορίες για ειδωλολατρία των στοιχείων του ναζισμού και των νεοναζί στις τάξεις του ως «ρωσική προπαγάνδα», στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων έχουν συχνά φωτογραφηθεί φορώντας σύμβολα του Τρίτου Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ .

Ο στρατηγός Zalužni επίσης δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει ότι το πρότυπό του είναι ο Stepan Bandera , ένας ναζιστής εγκληματίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην τελευταία του συνέντευξη και στο άρθρο του συγγραφέα για τον Economist , ο Zalužni ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία έχει γίνει στατικός, όπως το 1917 , και για μια σημαντική ανακάλυψη, απαιτεί νέα τεχνολογία από τη Δύση - περισσότερα drones, συστήματα αντιραντάρ, εξοπλισμό αποναρκοθέτησης και δεξαμενές...

Αλλά τίποτα από αυτά που απαιτεί δεν είναι εντελώς νέα τεχνολογία, τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί την έχουν ήδη σήμερα .

Και ο Ζαλούζνι κάνει λάθος ότι ο πόλεμος είναι στατικός , γιατί και οι δύο πλευρές είναι εξαντλημένες - στην πραγματικότητα, είναι έτσι λόγω της απόφασης της Ρωσίας να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες και να καταστρέψει τον ουκρανικό στρατό με πολύ πλεονεκτικό τρόπο για τον εαυτό του, με τις οχυρωμένες θέσεις του.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία αναλαμβάνει πρόσφατα την πρωτοβουλία σε πολλά σημεία του μετώπου και προχωρά σιγά σιγά, ειδικά προς την βαριά οχυρωμένη Αβντιίβκα.

Ως εκ τούτου, ακόμη και ο στρατηγός, ο οποίος ακόμη και σήμερα δεν εκτιμά σωστά την κατάσταση στο μέτωπο και μέχρι στιγμής αντιστέκεται πάντα στις λανθασμένες απαιτήσεις του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι (επιμονή στην άσκοπη υπεράσπιση του Μπαχμούτ και επιθέσεις με οποιοδήποτε κόστος κ.λπ.) - δεν θα επιφέρει λύση στην καταστροφική κατάσταση της Ουκρανίας και δεν θα είναι κέρδος για τη Δύση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη