Προσομοίωση πυρηνικού χτυπήματος στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη: Οι ΗΠΑ υπολογίζουν τον αριθμό των νεκρών (Φωτογραφίες)


Οι ΗΠΑ μετρούν τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μετά από πυρηνικό χτύπημα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια προσομοίωση που πραγματοποιήθηκε από το Newsweek χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Nukemap (που δημιουργήθηκε από τον ιστορικό επιστήμης και πυρηνικής τεχνολογίας Alex Wellerstein), η νέα πυρηνική βόμβα βαρύτητας B61-13 360 κιλοτόνων που αναπτύσσεται από το Πεντάγωνο θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Μόσχα με 12,6 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται σε 311.480 άτομα και ο αριθμός των τραυματιών είναι 868.860.

«Όποιος βρίσκεται σε ακτίνα λίγο πάνω από 3 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης θα εκτεθεί σε τόσο υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που θα πεθάνει μέσα σε ένα μήνα και το 15% όσων θα επιβιώσουν θα πεθάνουν αργότερα από καρκίνο», ανέφερε η έκθεση.

 .Μια εικόνα που δημιουργήθηκε από το Nukemap δείχνει την πιθανή ζημιά από μια πυρηνική βόμβα 360 κιλοτόνων που έπεσε στη Μόσχα της Ρωσίας.



Σύμφωνα με το Nukemap, περίπου 3 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης της βόμβας, τα κτίρια θα καταρρεύσουν και θα ξεκινήσουν φωτιές. Τα πάντα σε ακτίνα περίπου 1 χιλιομέτρου από το σημείο της έκρηξης θα καταστραφούν από μια βολίδα – όλα τα κτίρια θα καταστραφούν και όλα τα κτίρια κατοικιών θα πεθάνουν επίσης.

Σημειώνεται ότι εάν εκτοξευθεί η βόμβα B61-13 στην Αγία Πετρούπολη, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο καταστροφική: περίπου 360.150 άνθρωποι θα πεθάνουν και 685.930 άνθρωποι θα τραυματιστούν.

Αυτή η εικόνα, που δημιουργήθηκε από το Nukemap, δείχνει το ραδιενεργό νέφος να εξαπλώνεται στα ανατολικά της Ρωσίας από μια προσομοιωμένη έκρηξη πυρηνικής βόμβας B61-13 στην Αγία Πετρούπολη.


Την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο για αποχώρηση από την παγκόσμια συνθήκη που απαγορεύει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, τη Συνθήκη για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT). Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν αυτή την κίνηση του Κρεμλίνου.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας μόνο θα υπονομεύσουν την αξιοπιστία του διεθνούς καθεστώτος ελέγχου των όπλων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε δήλωση.

Μέχρι στιγμής, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν απειλήσει με πυρηνική βόμβα. Ο Βοηθός Υπουργός Άμυνας για τη Διαστημική Πολιτική Τζον Πλουμπ είπε ότι η ανάπτυξη της νέας βόμβας «αντανακλά το μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας και τις αυξανόμενες απειλές από πιθανούς αντιπάλους». Ο Plumb πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν όλες τις επιλογές για να αποτρέψουν και, εάν χρειαστεί, να απαντήσουν σε στρατηγικές επιθέσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη