Σιωνιστικό σχέδιο για τη Γάζα: Μετακίνηση των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο και την Ευρώπη


Ένα μυστικό έγγραφο που διέρρευσε από το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ αναφέρει ότι το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα του πολέμου στη Γάζα είναι να εκκενωθούν οι Παλαιστίνιοι από την περιοχή, η οποία στη συνέχεια καταλαμβάνεται από το Ισραήλ. Στα περίπου 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι δεν θα επιτραπεί να επιστρέψουν, αλλά θα μετεγκατασταθούν στην Αίγυπτο και την Ευρώπη.

Από τότε που ξεκίνησε η ισραηλινή απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, έχει γίνει λόγος για ένα ισραηλινό σχέδιο εκκένωσης των περίπου δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζουν στη Γάζα από την περιοχή. Τώρα οι ισραηλινές εφημερίδες Sicha Mekomit  και  972 Magazine δημοσίευσαν ένα μυστικό έγγραφο από το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι μια εθνοτική εξέγερση στη Γάζα είναι το πιο « επιθυμητό αποτέλεσμα της σύγκρουσης» .

Επιρροή στη Δύση χωρίς το Ισραήλ να είναι «ύποπτο»

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο στρατός θα ξεκινήσει βομβαρδίζοντας τη βόρεια Γάζα τόσο εντατικά που οι κάτοικοι αναγκάζονται να καταφύγουν στη νότια Γάζα. Τότε μια χερσαία εισβολή θα αναγκάσει τον πληθυσμό να πάει στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε επίσης έκκληση στους Παλαιστίνιους στη βόρεια Γάζα να κινηθούν νότια . Η κλήση δημοσιεύτηκε στο X μετά τον τερματισμό όλου του Διαδικτύου στη Γάζα.

Στα έγγραφα, μπορεί κανείς να διαβάσει ότι είναι σημαντικό να πειστούν οι δυτικές χώρες να υποστηρίξουν το σχέδιο μεταφοράς πληθυσμού, το οποίο είναι έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με τρόπο που «δεν κάνει το Ισραήλ ύποπτο » . Αυτό υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν "λιγότερα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού σε σύγκριση με το εάν ο πληθυσμός παραμείνει" .

Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν από τους Ισραηλινούς να πιέσουν την Αίγυπτο να δεχθεί να δεχθεί τον παλαιστινιακό πληθυσμό - κάτι που η χώρα έχει μέχρι στιγμής σαφώς αρνηθεί. Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, αλλά και ο Καναδάς, πρέπει στη συνέχεια να πειστούν να μοιραστούν το βάρος με την Αίγυπτο και να υποδεχθούν πρόσφυγες από τη Γάζα.

Πρέπει να χάσουν κάθε ελπίδα επιστροφής

Επιπλέον, το έγγραφο αναφέρει ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια εκστρατεία επιρροής κατά των κατοίκων της Γάζας που «τους παρακινεί να αποδεχθούν το σχέδιο» και θα κάνει τους Παλαιστίνιους να χάνουν κάθε ελπίδα να μπορέσουν να επιστρέψουν στη Γάζα:

Τα μηνύματα θα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από την απώλεια γης και να καθιστούν σαφές ότι δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής στις περιοχές που θα καταλάβει σύντομα το Ισραήλ, είτε αυτό ισχύει είτε όχι. Η αντίληψη πρέπει να είναι: "Ο Αλλάχ φρόντισε να χάσεις αυτή τη γη εξαιτίας της ηγεσίας της Χαμάς - δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μετακομίσεις σε άλλο μέρος με τη βοήθεια των μουσουλμάνων αδελφών σου" .

" Επιλογές πολιτικής σχετικά με τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας " - έκθεση του Υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ.

Το έγγραφο αναφέρει δύο εφεδρικά σχέδια σε περίπτωση που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εθνοκάθαρση της Γάζας. Και οι δύο αφορούν την αντικατάσταση της κυριαρχίας της Χαμάς στη Γάζα με ένα σιωνιστικό καθεστώς ανδρείκελου, είτε από το κίνημα της Φατάχ - που κυβερνά τη Δυτική Όχθη - είτε από κάποια άλλη «τοπική αραβική ηγεσία». Ωστόσο, το να γίνει η Γάζα παθητικό κράτος δεν είναι τόσο επιθυμητό όσο η εθνοκάθαρση, σύμφωνα με το έγγραφο, επειδή δεν θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τους εχθρούς του Ισραήλ, ειδικά τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Οι Παλαιστίνιοι χρειάζονται «αποναζιστικοποίηση»

Σύμφωνα με το έγγραφο, εάν το Ισραήλ νικήσει τη Χαμάς στη Γάζα και αφήσει τον πληθυσμό να επιλέξει μόνος του μια νέα κυβέρνηση, αυτό δεν θα οδηγούσε σε λιγότερη εχθρότητα προς το Ισραήλ, αλλά το αντίθετο. «Το πιο πιθανό σενάριο δεν είναι μια ιδεολογική μετατόπιση, αλλά μάλλον η εμφάνιση ενός νέου, πιθανώς ακόμη πιο ακραίου κινήματος», αναφέρει το έγγραφο. Επιπλέον, μπορεί κανείς να διαβάσει ότι οι Γάζες σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειάζονταν μια ιδεολογική επανεκπαίδευση παρόμοια με την «αποναζιστικοποίηση» στη Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Ισραήλ θα έπρεπε τότε να ελέγχει την εκπαίδευση του πληθυσμού για «μια ολόκληρη γενιά» .

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι τακτικές της στρατιωτικής υπεροχής και των συνεχώς διευρυνόμενων παράνομων εποικισμών που έχει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη δεν θα λειτουργούσαν στη Γάζα:

Δεν υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί μια αποτελεσματική στρατιωτική κατοχή της Γάζας μέσω μιας αποκλειστικά στρατιωτικής παρουσίας χωρίς εποικισμούς, και σύντομα θα υπάρξει εσωτερική ισραηλινή και διεθνής πίεση για απόσυρση.

" Επιλογές πολιτικής σχετικά με τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας " - έκθεση του Υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ.

Πηγή από το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ επιβεβαίωσε στο +972 Magazine ότι το έγγραφο είναι γνήσιο, ότι κυκλοφόρησε σε άτομα εντός του ισραηλινού αμυντικού κατεστημένου και ότι «δεν προοριζόταν να φτάσει στα μέσα ενημέρωσης» . Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι το Υπουργείο Πληροφοριών δεν είναι άμεσα υπεύθυνο για τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, αλλά μάλλον " εκπονεί ανεξάρτητα μελέτες και έγγραφα πολιτικής που διανέμονται στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας για εξέταση" . Επί του παρόντος, επικεφαλής της αρχής είναι η Gila Gamliel του κυβερνώντος κόμματος Likud.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη