Τα πανεπιστήμια προσφέρουν πλέον μαθήματα για αποκρυφιστικές τελετουργίες και μαγεία


Πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη άρχισαν να προσφέρουν μαθήματα μαγείας και αποκρυφιστικών τελετουργιών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Πανεπιστήμιο Rice έχει καθιερώσει μαθήματα για τον Γνωστικισμό, τον Εσωτερισμό και τον Μυστικισμό.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει ένα «πιστοποιητικό» που εκδίδεται από το τμήμα θρησκευτικών του, το οποίο επικεντρώνεται στη μαγεία, τις τελετουργίες και τη μαγεία.

«Οι μάγισσες επέστρεψαν και θέλουν πιστώσεις στο κολέγιο», εξήγησε ο Albert Mohler, πρόεδρος του Southern Baptist Theological Seminary, σε ένα πρόσφατο podcast.

Ο κ. Mohler εξήγησε ότι επρόκειτο για «πανεπιστήμια που κάποτε κατάλαβαν ότι τα καθολικά, το καλό, το ωραίο και το αληθινό, συγκρατούνταν στη χριστιανική κοσμοθεωρία, σύμφωνα με την οποία ο Ιησούς Χριστός είναι η «ενότητα όλης της αλήθειας».

Ωστόσο, σήμερα βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο Χριστός δεν είναι πλέον η ενότητα όλης της αλήθειας, πρόσθεσε.

Αυτά τα καθολικά χωρίστηκαν, οδηγώντας σε προγράμματα που επικεντρώθηκαν στον «αρχαίο παγανισμό», εξήγησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Stand, αρκετά σχολεία, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν να διδάσκουν μαγεία.

Διδάσκουν επίσης μαγεία, αποκρυφισμό και τελετουργίες.

Μεταξύ αυτών των σχολών είναι το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, στην Αγγλία.

Μέχρι το επόμενο έτος, το βρετανικό σχολείο θα προσφέρει μεταπτυχιακό στη μαγεία, τη μαγεία και τον αποκρυφισμό, σύμφωνα με το WND.

Ο Τζόζεφ Μπάκχολμ του Κέντρου Βιβλικής Κοσμοθεώρησης είπε στο περίπτερο της Ουάσιγκτον ότι το ενδιαφέρον για τη «μαγεία» δεν είναι καινούργιο.

Στην πραγματικότητα, αυτό το ενδιαφέρον ανάγεται στους βιβλικούς χρόνους.

«Η μαγεία καταδικάζεται ειδικά στο Δευτερονόμιο και ο βασιλιάς Σαούλ συμβουλεύτηκε τη μάγισσα του Ενδόρ στο 1ο Σαμουήλ», είπε.

Αλλά οι άνθρωποι είναι «ενδιαφερόμενοι για το υπερφυσικό», πρόσθεσε.

«Η μαγεία είναι μερικές φορές το μονοπάτι στο οποίο στρέφουμε όταν θέλουμε πρόσβαση στην υπερφυσική δύναμη, αλλά δεν θέλουμε να υποταχθούμε σε κανέναν. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση της εξουσίας και του ελέγχου», πρόσθεσε.

Είναι προφανές ότι όλα τα «υπερφυσικά» δεν είναι απαραίτητα καλά.

«Κάθε υπερφυσική δύναμη που δεν είναι του Θεού είναι του Σατανά», είπε.

«Είναι πραγματική δύναμη, αλλά έχει τεράστιο κόστος που δεν αποκαλύπτεται εκ των προτέρων.

Ο Backholm εξηγεί περαιτέρω:

«Ο στόχος του Σατανά είναι να εμποδίσει το στέμμα της δημιουργίας του Θεού – την ανθρωπότητα – να γνωρίσει τον δημιουργό τους. »

«Τόσο ο αθεϊσμός όσο και η μαγεία επιτυγχάνουν αυτόν τον στόχο, και έτσι ο Σατανάς είναι ευχαριστημένος με οποιαδήποτε επιλογή. »

«Ο αθεϊσμός είναι για εκείνους που πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να προέλθει από το τίποτα και η μαγεία είναι για εκείνους που δεν μπορούν να κλονίσουν την ιδέα ότι υπάρχει κάτι περισσότερο αλλά εξακολουθούν να θέλουν να είναι υπεύθυνοι για τον εαυτό τους. »

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το νέο πρόγραμμα του Έξετερ θα βασίζεται στο Ινστιτούτο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών του πανεπιστημίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη