Κωδικό όνομα "Site 512": Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεκτείνουν αθόρυβα μυστική βάση στο Ισραήλ


Κυβερνητικά έγγραφα που δείχνουν την κατασκευή μιας μυστικής βάσης των ΗΠΑ προσφέρουν μια σπάνια ματιά στην ελάχιστα παρατηρούμενη αμερικανική στρατιωτική παρουσία κοντά στη Γάζα.

Δύο μήνες πριν από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή , το Πεντάγωνο ανέθεσε σύμβαση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εγκαταστάσεων για αμερικανικά στρατεύματα για μια μυστική βάση που διατηρεί βαθιά στην ισραηλινή έρημο Negev , μόλις 32 χιλιόμετρα από τη Γάζα .

Η αμερικανική βάση, με την κωδική ονομασία Site 512 , είναι μια εγκατάσταση ραντάρ που παρακολουθεί τον ουρανό για επιθέσεις πυραύλων στο Ισραήλ .

Αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος επιμένουν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν αμερικανικές δυνάμεις στο Ισραήλ, μια μυστική στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ υπάρχει ήδη στο Ισραήλ.

Και οι κρατικές συμβάσεις και τα έγγραφα του προϋπολογισμού δείχνουν σαφώς ότι αυξάνεται.

Η στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ 35,8 εκατομμυρίων δολαρίων , η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αναφέρθηκε μόνο "φευγαλέα" στην προκήρυξη σύμβασης του Πενταγώνου στις 2 Αυγούστου.

Παρόλο που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έκανε πολλά για να αποκρύψει την πραγματική φύση αυτής της τοποθεσίας - σε άλλα έγγραφα το περιέγραψε μόνο ως "μυστικό" έργο και τα έγγραφα προϋπολογισμού που εξετάστηκαν από την πύλη μέσων Intercept αποκαλύπτουν ότι είναι μέρος του " Locations 512».

Η βάση φέρεται να ιδρύθηκε όχι λόγω της απόφασης των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ισραήλ στον αγώνα κατά των Παλαιστινίων εξτρεμιστών, αλλά λόγω του Ιράν .

«Η εικασία μου είναι ότι αυτού του είδους το απόρρητο είναι μια αναμονή από την εποχή που οι αμερικανικές διοικήσεις προσπάθησαν να προσποιηθούν ότι δεν ήταν στο πλευρό του Ισραήλ στις ισραηλινο-παλαιστινιακές και ισραηλινο-αραβικές συγκρούσεις», δήλωσε ο David Wein, καθηγητής ανθρωπολογίας στο American. Πανεπιστήμιο . «Η ανακοίνωση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια πιθανότατα αντανακλά την εγκατάλειψη αυτής της προσποίησης και την επιθυμία να εκφράσουμε πιο δημόσια την υποστήριξη στο Ισραήλ».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη