Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι καταγγέλλει «ηλίθιους» ηγέτες της ΕΕ σε τηλεφωνική φάρσα με Ρώσους φαρσέρ (video)


Η Μελόνι είπε στους Ρώσους φαρσέρ ότι οι Βρυξέλλες ευθύνονται για την αδράνεια όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση και μίλησε για αυξανόμενη κόπωση απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποστήριξε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας κουράζονται όλο και περισσότερο από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση της χώρας με τη Ρωσία και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της μεταναστευτικής κρίσης στα νότια σύνορα της Ιταλίας σε μια τηλεφωνική φάρσα με Ρώσους φαρσέρ.

Η δεξιά Ιταλίδα ηγέτιδα αποκάλυψε τις σκέψεις της για διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η ευρύτερη περιοχή στο ρωσικό δίδυμο Vovan και Lexus -γνωστό και ως Vladimir Kuznetsov και Aleksej Stolyarov- που έχουν ξεγελάσει με επιτυχία πλήθος υψηλόβαθμων πολιτικών και διασημοτήτων σε συμβιβαστικές καταστάσεις.

Το ζεύγος προσποιήθηκε τον πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης στο  τηλεφώνημα – φάρσα που χρονολογείται από τις 18 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση της Μελόνι με τους Αφρικανούς ηγέτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Κατά τη διάρκεια της 13λεπτης συνομιλίας, η πρωθυπουργός της Ιταλίας μίλησε για την κόπωση που αισθάνεται η διεθνής κοινότητα απέναντι στην αδιάκοπη κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι το ζήτημα είναι “να βρεθεί μια λύση που να είναι αποδεκτή και από τα δύο μέρη χωρίς να παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο”.

“Έχω κάποιες ιδέες για το πώς να χειριστούμε αυτή την κατάσταση, αλλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσω να παρουσιάσω αυτές τις ιδέες”, πρόσθεσε.

Η κ. Μελόνι παραδέχθηκε ότι η συνεχιζόμενη αντεπίθεση του Κιέβου “ίσως δεν πήγαινε όπως αναμενόταν”, δεν είχε “αλλάξει την τύχη της σύγκρουσης” και οδηγούσε σε περαιτέρω ζητήματα για την Ευρώπη “όπως η μετανάστευση, ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών της ενέργειας”.

Συνέκρινε την κατάσταση στην Ουκρανία με την παρατεταμένη σύγκρουση στη Λιβύη, λέγοντας στους φαρσέρ: “Θα μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες, φίλε μου, τι συνέβη (στη Λιβύη). Ίσως κάποιος καταλάβει ότι η κατάσταση εκεί δεν είναι καλύτερη τώρα”.

Η συζήτηση στράφηκε στη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο και στον αντίκτυπο που έχει στα νότια σύνορα της Ιταλίας, στην οποία η Μελόνι παρατήρησε: “Η κατάσταση είναι μάλλον περίπλοκη: Από την αρχή του έτους έχουν φτάσει περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι, κυρίως από την Τυνησία.

“Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλα τα μέτωπα, η ανθρωπιστική κατάσταση, η κατάσταση εφοδιασμού, η κατάσταση ασφαλείας. Και νομίζω ότι αυτή η ροή μπορεί να αυξηθεί λόγω της κατάστασης που αναπτύσσεται στην Αφρική, ιδίως στο Σαχέλ”, πρόσθεσε.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός άσκησε ιδιαίτερη κριτική στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, ήταν σταθερά απρόθυμοι να αναλάβουν την ευθύνη για τη μεταναστευτική κρίση και να προσφέρουν βοήθεια σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

“Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ευρώπη πίστευε ότι θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα αφήνοντας την Ιταλία μόνη της. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι αυτό είναι αδύνατο. Η κλίμακα αυτού του φαινομένου επηρεάζει, κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη”, είπε ο Meloni στους Ρώσους φαρσέρ.

“Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται. Δεν απάντησαν στο τηλέφωνο όταν τους κάλεσα. Και όλοι συμφωνούν ότι η Ιταλία πρέπει να λύσει μόνη της αυτό το πρόβλημα. Αυτή είναι μια πολύ ηλίθια θέση”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, επέπληξε τις Βρυξέλλες που ισχυρίζονται ότι κατανοούν τα ζητήματα που απασχολούν την Ιταλία, “αλλά όταν τους ζητάς να διαθέσουν κονδύλια, να βοηθήσουν, γίνεται πιο δύσκολο. Πρέπει να πω την αλήθεια”.

Σε ανακοίνωση του παλατιού Τσίτζι προς την εφημερίδα La Repubblica την Τετάρτη, το γραφείο της Μελόνι δήλωσε ότι “λυπάται που παραπλανήθηκε από έναν απατεώνα που εμφανίστηκε ως πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης και ο οποίος τέθηκε σε τηλεφωνική επαφή με τον πρωθυπουργό Μελόνι.

“Το επεισόδιο συνέβη στις 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έντονης δέσμευσης που ανέπτυξε εκείνες τις ώρες η πρωθυπουργός Μελόνι για την ενίσχυση των σχέσεων με τους Αφρικανούς ηγέτες με τους οποίους είχε σημαντικές συναντήσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μεταξύ 19-21 Σεπτεμβρίου”, προστίθεται.

Ο Αλεξέι Στολιάροφ, ο φαρσέρ που παρίστανε τον Αφρικανό αξιωματούχο, εξήρε την ειλικρίνεια της Μελόνι σε ανταλλαγή απόψεων με το Reuters.

“Δυστυχώς, σε αντίθεση με εκείνη, πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν κάποιο είδος προγραμματισμένου ρομπότ και εκφράζουν απόψεις που εκφράζονται μόνο στους δικούς τους κύκλους”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη