Θύμα του εμβολιασμού λαμβάνει αποζημίωση 1,4 εκατομμυρίων ευρώ στη Δανία


Μία Δανή φοιτήτρια ιατρικής,η οποίοα έπασχε από χρόνια  μετά τη λήψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού Astra Zeneca, θα λάβει 11 εκατομμύρια δανικές κορώνες,περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια ευρώ –ως αποζημίωση.

Η 30χρονη φοιτήτρια εμβολιάστηκε με το εμβόλιο Astra Zeneca τον Φεβρουάριο του 2021, μόλις 12 ημέρες πριν από την απόσυρση του εμβολίου από την αγορά.

Η γυναίκα, που ήταν ασκούμενη σε σπίτι για αυτιστικούς ανθρώπους, αρρώστησε τόσο βαριά που αναγκάστηκε να διακόψει την εκπαίδευσή της, αναφέρει το συνδικαλιστικό περιοδικό FOA. Σήμερα, η γυναίκα είναι σε πρόωρη σύνταξη και υποφέρει από συνεχείς πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης και χρόνια κόπωση.

Το υψηλό ύψος των αποζημιώσεων δικαιολογείται από το γεγονός ότι η γυναίκα έχασε το 90% της εργασιακής της ικανότητας σε νεαρή ηλικία και έχασε τον μισθό που υποτίθεται ότι έπαιρνε μέχρι την ηλικία της συνταξιοδότησης. Επιπλέον, ο εργοδότης, ο Δήμος Fredericia, είχε συστήσει εμβολιασμό στην επαγγελματική ομάδα της γυναίκας και ένιωθε υποχρεωμένη να εμβολιαστεί.

Η Δανία επέβαλε πλήρη απαγόρευση του εμβολίου του Astra Zeneca για τον COVID-19 μετά από αναφορές για σοβαρές αλλά πολύ σπάνιες παρενέργειες. Στη Σουηδία, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Astra Zeneca ξεκίνησαν ξανά μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, αλλά μόνο για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη