Γιατί η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως 500.000 νέους στρατεύσιμους και γιατί όλοι αναζητούν παλιά κινητά τηλέφωνα;


Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται 
500.000 νεοσύλλεκτους για να αντικαταστήσει τα θύματα και να ολοκληρώσει νέες μονάδες τους επόμενους 12 μήνες , δήλωσε ο γραμματέας της ουκρανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εθνική ασφάλεια, Ρομάν Κοστένκο .

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η στρατιωτική ηγεσία ζήτησε την κινητοποίηση 450.000-500.000 ατόμων προκειμένου να συνεχιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία .

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου υπολόγισε ότι το Κίεβο είχε χάσει περισσότερους από 383.000 στρατιώτες (σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν) από την έναρξη των εχθροπραξιών τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε συνέντευξή του στο Ukrinform , ο Κοστένκο παραπονέθηκε ότι οι συμπατριώτες του "νόμιζαν ότι σύντομα θα νικούσαν" και ως εκ τούτου δεν προετοιμάστηκαν για κινητοποίηση.

«Τώρα οι δηλώσεις για επιπλέον 450.000-500.000, όσοι θα κινητοποιηθούν, ήταν σαν κρύο ντους για όλους», παραδέχτηκε ένα μέλος του Verkhovna Rada (κοινοβούλιο).

Εξήγησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται τόσους πολλούς νέους στρατιώτες για να αντικαταστήσουν τις απώλειες, καθώς και για να σχηματίσουν νέες μονάδες.

Ο Κοστένκο τόνισε ότι ο στρατός πρέπει να προγραμματίσει αρκετά χρόνια νωρίτερα, επειδή αναμένει ότι η σύγκρουση "μπορεί να παραταθεί".

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να μετατοπίσει το επίκεντρο της πολιτικής πληροφόρησης από τις υποσχέσεις για γρήγορη νίκη και διακοπές στην Κριμαία σε ένα πιο σοβαρό μήνυμα, δηλαδή ότι «όλοι πρέπει να προστατεύουν την πατρίδα και κανείς δεν θα το αποφύγει ."

Αρκετά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι ο νόμος που εξετάζεται επί του παρόντος από το Verkhovna Rada ζητά τη μείωση του ορίου ηλικίας για κινητοποίηση από 27 σε 25 .

Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης την καθιέρωση ηλεκτρονικής ειδοποίησης στράτευσης, η οποία «θα αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλα μέσα».

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, σε όποιον αποφεύγει τον στρατό θα απαγορευτεί να λάβει ορισμένα επιδόματα και υπηρεσίες από το κράτος, να λάβει δάνεια, να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να πραγματοποιήσει συναλλαγές ακινήτων.

Ο βουλευτής Vadim Ivchenko είπε στην ουκρανική Strana ότι οι προξενικές υπηρεσίες μπορούν να αρνηθούν σε άνδρες που κρύβονται από την κινητοποίηση στο εξωτερικό.

Συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης νέων προσωπικών εγγράφων και τραπεζικών καρτών.

Δεδομένου ότι μπορούν πλέον να λαμβάνουν κλήσεις στον στρατό μέσω κινητών τηλεφώνων με push mail , η πώληση παλαιών κινητών τηλεφώνων με πάτημα κουμπιών , που δεν έχουν αυτήν την επιλογή, έχει ξαφνικά αυξηθεί στην Ουκρανία .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη