Γενοκτονία: Το σχέδιο καταστροφής της Γάζας επινοήθηκε στο ανώτατο κρατικό επίπεδο στο Ισραήλ


Το Ισραήλ αντιμετώπισε την κατηγορία της Νότιας Αφρικής για γενοκτονία στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης .

Στο μεταξύ, κάτοικοι της Γάζας επέστρεψαν σε ορισμένα μέρη στο βορρά, όπου βρήκαν σκηνές πλήρους καταστροφής, αναφέρει το Reuters .

Τρεις μήνες ισραηλινών βομβαρδισμών κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του παράκτιου θύλακα, σκοτώνοντας περισσότερους από 23.000 ανθρώπους και εκδιώκοντας σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων .

Ο αποκλεισμός του Ισραήλ εμπόδισε την παράδοση τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων, με αποτέλεσμα αυτό που τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισαν «ανθρωπιστική καταστροφή».

Στην υπόθεση που έφερε η Νότια Αφρική ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Ισραήλ κατηγορείται για παραβίαση της Σύμβασης για τη Γενοκτονία του 1948 , που εγκρίθηκε μετά τη μαζική δολοφονία των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα, η οποία υποχρεώνει όλες τις χώρες να μην επαναλάβουν ποτέ τέτοια εγκλήματα.



Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Eylon Levy συνέκρινε την αγωγή με αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας που κατηγορούν τους Εβραίους για τελετουργική βρεφοκτονία: «Το κράτος του Ισραήλ θα εμφανιστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου και θα απορρίψει την παράλογη δυσφήμιση της Νότιας Αφρικής, καθώς η Πρετόρια παρέχει πολιτική και νομική κάλυψη στο καθεστώς της Χαμάς ».

Αλλά η Νότια Αφρική ξεκίνησε τη μήνυση λόγω της ίδιας της φύσης της σφαγής στη Γάζα.

Στη Ράφα , στα νότια της Γάζας, τα πτώματα των μελών της οικογένειας El Arjani , τα οποία σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ των οποίων και τρία μικρά παιδιά, τοποθετήθηκαν μπροστά στο νεκροτομείο.

«Τι φταίει αυτό το μωρό;» ρώτησε ο γείτονας Hamis Kellab με απόγνωση , ενώ κρατούσε το πτώμα της στην αγκαλιά του.

«Τι έκανε λάθος αυτό το κορίτσι; Τι έγκλημα διέπραξε;» ρώτησε ο Kellab μέσα σε δάκρυα. «Ήταν τρομοκράτης ή εκτόξευε ρουκέτες; Αυτό το μωρό είναι μόλις λίγων ημερών!».

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα είπε ότι η χώρα του ξεκίνησε τη μήνυση "λόγω της ίδιας της φύσης της σφαγής ανθρώπων στη Γάζα" και ότι η μήνυση υποκινήθηκε από την ιστορία του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική .

"Το Ισραήλ έχει πρόθεση γενοκτονίας εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα", δήλωσε ο Tembeka Ngcukaitobi , δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, τονίζοντας: "Η πρόθεση να καταστρέψει τη Γάζα επινοήθηκε στο ανώτατο κρατικό επίπεδο στο Ισραήλ".

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη διεθνή πόλωση .

Αρκετές δυτικές χώρες έχουν προσχωρήσει στην Ουάσιγκτον υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες για γενοκτονία κατά του Ισραήλ είναι αδικαιολόγητες.

«Επιτίθενται στο Ισραήλ και ζητούν ανοιχτά την καταστροφή του Ισραήλ και τη μαζική δολοφονία των Εβραίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ .

Εν τω μεταξύ, τα κύρια δυτικά μέσα ενημέρωσης ( CNN, Fox News, MSNBC, CBS, BBC, Sky News ...) αγνόησαν τα γεγονότα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την πρώτη ημέρα που η Νότια Αφρική παρουσίασε την κατηγορία και πολλές αποδείξεις η ισραηλινή γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Έτσι, τα κεντρικά δυτικά μέσα σιώπησαν και στέρησαν από το κοινό στη Δύση να μάθει για τα φρικτά ισραηλινά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Αλλά την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, όταν η ισραηλινή πλευρά απάντησε με ένα σωρό ψέματα στους ισχυρισμούς στο κατηγορητήριο της Νότιας Αφρικής, τα κύρια δυτικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ακόμη και ζωντανά τους ψευδείς ισχυρισμούς τους.

Ωστόσο, πολλές χώρες του Παγκόσμιου Νότου , συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας , υποστήριξαν τη Νότια Αφρική.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι , δήλωσε στο Reuters: «Καλούμε το δικαστήριο να απορρίψει κάθε πίεση και να αποφασίσει σχετικά με την εγκληματική φύση της ισραηλινής κατοχής και να σταματήσει την επίθεση κατά της Γάζας».

Από το νέο έτος, το Ισραήλ έχει ανακοινώσει μια νέα φάση στον πόλεμο και έχει αρχίσει να αποσύρει δυνάμεις από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αλλά οι μάχες έχουν ενταθεί στις νότιες περιοχές.

Η σχετική ηρεμία στα βόρεια επέτρεψε στους κατοίκους να επιστρέψουν στις κατεστραμμένες πόλεις.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη