Ο Πούτιν έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στη Δύση και στο ΝΑΤΟ: «Δεν είναι έτοιμοι για αυτό που θα ακολουθήσει»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε χθες το Καλίνινγκραντ και το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι αυτή η επίσκεψη στον ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας δεν αντιπροσωπεύει μήνυμα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ .

Με την ευκαιρία αυτή, ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης απηύθυνε σκληρά λόγια προς τη Δύση .



Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο «προκλητικός» Πούτιν έστειλε μια θρασύδειλη απειλή στη Δύση κατά τη διάρκεια ενός ξαφνικού ταξιδιού στο ρωσικό θύλακα .

Ο Ρώσος ηγέτης προειδοποίησε ότι οι χώρες που συνορεύουν με τη Βαλτική Θάλασσα δεν είναι έτοιμες για αυτό που «θα ακολουθήσει» αφού πολλοί αποφάσισαν να κατεδαφίσουν μνημεία του σοβιετικού πολέμου.

«Πρόκειται για μια συγκλονιστική άγνοια και παρανόηση για το πού ζουν, τι κάνουν και τι θα ακολουθήσει», είπε ο Πούτιν σε φοιτητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Βαλτικής Immanuel Kant .

Το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου ακολούθησαν εννέα αεροπλάνα από χώρες του ΝΑΤΟ και τη Σουηδία , γράφουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Και αυτό: Beech 350 King Air ALSR (Ηλεκτρονικό Αεροσκάφος Αναγνώρισης) της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας . Boeing RC-135V Rivet Joint (μεγάλο στρατηγικό αεροσκάφος αναγνώρισης) της Μεγάλης Βρετανίας ; Το Boeing RC-135V Rivet Joint (αεροσκάφος ανίχνευσης και επιτήρησης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας) του ΝΑΤΟ. δύο αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας . Ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ Airbus A330-243MRTT που παρέχει υποστήριξη για τον ανεφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών. Saab S100D argus από τη Σουηδία (αεροσκάφος ραδιοανίχνευσης και καθοδήγησης μεγάλης εμβέλειας) και Gulfstream IV S102B korpen (ηλεκτρονικό αεροσκάφος αναγνώρισης) - επίσης από τη Σουηδία.

«Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση μήνυμα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ. Όταν ο πρόεδρος επισκέπτεται τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας , αυτό δεν είναι μήνυμα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Το κύριο καθήκον του προέδρου δεν είναι να στέλνει μηνύματα, αλλά αυτό που κάνει εδώ και πολλά χρόνια - εργάζεται για την ανάπτυξη των χωρών και των περιοχών μας, την ανάπτυξη της οικονομίας, έργα για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη ορισμένων περιοχών, « Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους, απαντώντας στην ερώτηση, «Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει ο Πούτιν (στη Δύση) όταν επισκέπτεται την περιοχή του Καλίνινγκραντ;».

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεν ζήτησε από τη Λιθουανία έναν άμεσο αεροπορικό διάδρομο στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Ερωτηθείς από το πρακτορείο TASS εάν ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την πτήση του Πούτιν στο Καλίνινγκραντ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι πάντα λαμβάνονται ειδικά μέτρα ασφαλείας όταν πρόκειται για τον πρόεδρο της χώρας και αυτό ισχύει τώρα.

«Φυσικά και αυτή τη φορά ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας. Καταβλήθηκαν όλες οι προσπάθειες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αρχηγού του κράτους», δήλωσε χθες ο Πεσκόφ.

Είπε ότι το Καλίνινγκραντ είναι αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας και ότι είναι σημαντικό ολόκληρη η περιοχή να υποστηρίζεται από τη χώρα.

Η περιοχή του Καλίνινγκραντ χωρίζεται από την υπόλοιπη Ρωσία και περιβάλλεται από μέλη του ΝΑΤΟ.

Κοντά στο Καλίνινγκραντ βρίσκεται ο βασικός  διάδρομος  Suwalki , που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας, μεταξύ της συμμάχου της Μόσχας, Λευκορωσίας και του ρωσικού θύλακα, που θεωρείται η « αχίλλειος πτέρνα» του ΝΑΤΟ.

Το Καλίνινγκραντ βρίσκεται 530 χιλιόμετρα από το Βερολίνο , την πρωτεύουσα της Γερμανίας .

273 χιλιόμετρα από τη Βαρσοβία στην Πολωνία και 305 χιλιόμετρα από το Βίλνιους , την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη