Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε την Ουκρανία: Αυτό θα προκαλέσει πυρηνική απάντηση από τη Ρωσία


Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν οι θέσεις εκτόξευσης πυραύλων της δέχονται επίθεση, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι επί του παρόντος ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας , έκανε αυτό το σχόλιο ως απάντηση στις εκκλήσεις στην Ουκρανία να στοχοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους τέτοιες εγκαταστάσεις στη Ρωσία.

Γράφοντας στο κανάλι του στο Telegram την Πέμπτη, ο Μεντβέντεφ είπε ότι «μερικοί σκληραγωγημένοι πολεμοκάπηλοι από το Μπαντεροστάν [Ουκρανία]» πρότειναν ότι ο καλύτερος τρόπος για να πολεμήσει κανείς τη Ρωσία ήταν να καταστρέψει τις τοποθεσίες εκτόξευσης με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευε η Δύση στην Ουκρανία .

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η μόνη συνέπεια τέτοιων ενεργειών θα ήταν η έναρξη μιας πυρηνικής απάντησης.

Εξήγησε ότι το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας επιτρέπει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον μιας χώρας που απειλεί το ρωσικό κράτος, ακόμη και με τη χρήση συμβατικών όπλων.

«Αυτό δεν είναι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά μια άμεση και προφανής βάση για τη χρήση των πυρηνικών μας όπλων εναντίον μιας τέτοιας χώρας», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Ωστόσο, νωρίτερα την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Yuriy Ignat , δήλωσε ότι το Κίεβο δεν έχει τα μέσα να καταρρίψει τους χιλιάδες πυραύλους S-300 που είναι αποθηκευμένοι σε ρωσικές αποθήκες που θα μπορούσαν να εκτοξευθούν στην Ουκρανία.

Σε μια ομιλία του στην εθνική τηλεόραση, ο Ignat πρότεινε ότι η «καλύτερη μέθοδος» για άμυνα έναντι τέτοιων επιθέσεων είναι η καταστροφή των εκτοξευτών στο ρωσικό έδαφος.

Για να επιτευχθεί αυτό, είπε ο αξιωματούχος, το Κίεβο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα υψηλής ακρίβειας.​

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη