Δραπέτευσε από την Αλβανία στη Σουηδία λόγω βεντέτας και τώρα κινδυνεύει με θανατική ποινή για φόνο στο Ιρακ


Ο Αλβανικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη από την Ιρακινή αστυνομία ως ύποπτος για τη δολοφονία του δεξιού χέρι του Rawa Majid Mustafa Aljiburi στη Βαγδάτη τη Δευτέρα.

Ήταν τη Δευτέρα που ο Μουσταφά «Μπενζεμά» Αλτζιμπουρί δολοφονήθηκε στην ιρακινή πρωτεύουσα.
Ο 19χρονος ΑλβανοΣουηδός υπήκοος του οποίου η οικογένεια μετανάστευσε από την Αλβανία στα μέσα του 1990 για να γλιτώσει από μια βεντέτα.

Ο 19χρονος έχει καταδικαστεί πολλές φορές στο παρελθόν για, μεταξύ άλλων, σοβαρά αδικήματα περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ το 2022 καταδικάστηκε σε δέκα μήνες αφού οπλοφορούσε σε λύκειο και πυροβόλησε με το όπλο σε δασώδη περιοχή.

Το περιφερειακό δικαστήριο έκρινε ότι συμμετείχε σε οργανωμένο έγκλημα ναρκωτικών και μεταξύ νεαρών εγκληματιών στη γενέτειρά του περιγράφεται ως «κεντρικό πρόσωπο».

Σύμφωνα με την έρευνα της Υπηρεσίας για τον 19χρονο, πρόκειται για ένα παρορμητικό και φιλόδοξο άτομο με έλλειψη σκέψης για τις συνέπειες, που ο ίδιος έχει πει ότι «σπάνια σκέφτεται τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τις ενέργειες του». .

Σε αυτό το αυτοκίνητο βρισκόταν ο Μουσταφά «Μπενζεμά» Αλτζιμπούρι όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Όσο για τη δολοφονία για την οποία είναι ύποπτος στο Ιράκ, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές που σε βαθμό που κανείς δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Στο Ιράκ, είναι κανόνας ότι ο φόνος εκ προμελέτης τιμωρείται με θάνατο.

- Στην υπόθεση στην Αμέρια, φαίνεται ότι σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με σκοπό τη δολοφονία του θύματος. Ο ιρακινός νόμος καταδικάζει μια τέτοια υπόθεση σε θάνατο. Αν ο δράστης καταδικαστεί σε ισόβια, θα παραμείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Εκτός από τον 19χρονο ένας 25χρονος από τη βόρεια Σουηδία και ένας 23χρονος από την περιοχή της Στοκχόλμης και οι δύο Σουηδοί υπήκοοι, συνελήφθησαν επίσης στο Ιράκ για τη δολοφονία του Μουσταφά Αλτζιμπουρί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη