Οι ελίτ του Νταβός συναντώνται για να δουν πώς πάει το “Great Reset” και η παγκόσμια φτώχεια εν μέσω σαμπάνιας και χαβιαριού


Χιλιάδες χρυσοπληρωμένα μέλη της παγκόσμιας γκλομπαλιστικής ελίτ που πέταξαν στο Νταβός της Ελβετίας για το ετήσιο κονκλάβιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να σοκαριστούν από το πόσα χρήματα έχουν πραγματικά, οι πραγματικά πλούσιοι άνθρωποι.

Μια έκθεση που καλεί σε δημόσια δράση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανισότητας έχει ήδη κυκλοφορήσει εγκαίρως για τη συγκέντρωση αυτή ανθρώπων, που και οι ίδιοι δε θα ‘λεγες ότι στερούνται χρημάτων.

Περιγράφει λεπτομερώς ότι οι πέντε πλουσιότεροι άνδρες στον κόσμο υπερδιπλασίασαν την περιουσία τους από 405 δισεκατομμύρια δολάρια σε 869 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020.

Η έκθεση της Oxfam Inequality Inc. αναφέρει ότι τα τελευταία τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού έχει παγιωθεί «μια υπερβολική αύξηση του ακραίου πλούτου», ενώ η παγκόσμια φτώχεια παραμένει στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Ως παράδειγμα του αυξανόμενου πλούτου που συσσωρεύεται από τους πλουσιότερους του πλανήτη, η έκθεση υποστηρίζει ότι μόνο οι πέντε πλουσιότεροι άνδρες Έλον Μασκ, Μπερνάρ Αρνό, Τζεφ Μπέζος, Λάρι Έλισον και Γουόρεν Μπάφετ είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 114% τα τελευταία τρία χρόνια.

Εν τω μεταξύ, το κατώτερο 60 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού έχασε συλλογικά 20 δισεκατομμύρια δολάρια, μια μείωση της τάξης του 0,2%.

Και αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, αναφέρεται, ο κόσμος θα έχει τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο μέσα σε 10 χρόνια, ενώ θα χρειαστούν σχεδόν 230 χρόνια μέχρι να μηδενιστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας των 6,85 δολαρίων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Γινόμαστε μάρτυρες των απαρχών μιας δεκαετίας διχασμού, με δισεκατομμύρια ανθρώπους να επωμίζονται τους οικονομικούς κραδασμούς της πανδημίας, του πληθωρισμού και του πολέμου, ενώ οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων ανθούν», δήλωσε ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής της Oxfam International Αμιτάμπ Μπεχάρ.

«Αυτή η ανισότητα δεν είναι τυχαία- η τάξη των δισεκατομμυριούχων διασφαλίζει ότι οι εταιρείες θα τους προσφέρουν περισσότερο πλούτο εις βάρος όλων των άλλων».

Ένας συμμετέχων επιλέγει καναπεδάκια από έναν μπουφέ πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. (Jason Alden/Bloomberg via Getty)
Ένας συμμετέχων επιλέγει καναπεδάκια από έναν μπουφέ πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. (Jason Alden/ via Getty)
Ένας σερβιτόρος σερβίρει εκλεκτό κρασί στη δεξίωση καλωσορίσματος ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023. (Stefan Wermuth/Bloomberg via Getty)
Ένας σερβιτόρος σερβίρει εκλεκτό κρασί στη δεξίωση καλωσορίσματος ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου . (Stefan Wermuth/Bloomberg via Getty)

Η έκθεση συνεχίζει ότι οι μεγάλες εταιρείες σημείωσαν κέρδη ρεκόρ πέρυσι, με 148 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου να έχουν συνολικά καθαρά κέρδη 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 52% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των καθαρών κερδών από το 2018 έως το 2021.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα αυτά;

Η έκθεση ζητά μεγάλη κυβερνητική παρέμβαση για τη ρύθμιση των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης των μονοπωλίων, της θέσπισης ανώτατου ορίου στις αμοιβές των διευθυνόντων συμβούλων και της θέσπισης νέων φόρων για τους υπερπλούσιους και τις επιχειρήσεις.

Στη σύνοδο του Νταβός έχει ακουστεί στο παρελθόν ότι η άμεση επιβολή μόνιμων ετήσιων φόρων στα κέρδη των πλουσιότερων ατόμων του κόσμου θα μπορούσε να αναδιανείμει τον πλούτο και να βγάλει εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια, όπως ανέφερε το Breitbart News.

Σύμφωνα με την πρόταση των γκλομπαλιστών, η υπερεθνική φορολογία θα ξεκινούσε με συντελεστή δύο τοις εκατό για πλούτο άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων και θα προχωρούσε σε πέντε τοις εκατό για πλούτο άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, δημιουργώντας 2,52 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό θα γινόταν επιπρόσθετα – και επιπλέον – των όποιων φόρων επιβάλλονται στην πηγή από τις επιμέρους εθνικές αρχές.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διεξάγεται μέχρι την Παρασκευή, παρέχοντας ένα κόκκινο χαλί υποδοχής στους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου για να απολαύσουν μια σχεδόν ατελείωτη σειρά από κοκτέιλ πάρτι, καναπεδάκια, ομιλίες, συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών και μια σειρά από εκλεκτά φαγητά με τα ανάλογα κρασιά.

Οι λιμουζίνες σε ρελαντί σχηματίζουν ουρά στην οδό Promenade στο Νταβός πριν από τη δεξίωση της ημέρας έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στις 17 Ιανουαρίου 2017 στο Νταβός.(FABRICE COFFRINI/AFP via Getty Images)
Οι λιμουζίνες σε ρελαντί σχηματίζουν ουρά στην οδό Promenade στο Νταβός πριν από τη δεξίωση της ημέρας έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στις 17 Ιανουαρίου 2017 στο Νταβός.(FABRICE COFFRINI/AFP via Getty Images)

Για όσους αναζητούν πιο απλό φαγητό, ένα χοτ ντογκ με πίκλες, τηγανητά κρεμμύδια και μουστάρδα στο βελούδινο χιονοδρομικό κέντρο φέρεται να κοστίζει $43.

Μια σαλάτα Caesar με κοτόπουλο και παρμεζάνα ξεκινά από περίπου 55 δολάρια.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη