Ο Βρετανός ΥΠΑΜ και μαριονέτα του WEF αναπτύσσει 20.000 στρατιώτες στα Ρωσικά σύνορα εν μέσω φόβων για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο


Ο  ΥΠΑΜ της Βρετανίας  Grant Shapps ανακοίνωσε σχέδια για ανάπτυξη πάνω από 20.000 βρετανικών στρατιωτικών στρατευμάτων στα ρωσικά σύνορα εν όψει του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Shapps, «οι γραμμές μάχης επανασχεδιάζονται» και ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για να μπει σε μια περίοδο σύγκρουσης υψηλού κινδύνου.

Θα είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη βρετανικών χερσαίων δυνάμεων στο ΝΑΤΟ από την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου το 1984, ένα χρόνο πριν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ γίνει ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό έρχεται αφότου ο Rishi Sunak ανακοίνωσε ότι η βρετανική στρατιωτική χρηματοδότηση στην Ουκρανία θα αυξηθεί στα 2,5 δισεκατομμύρια λίρες το επόμενο έτος και ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε για την αυξανόμενη απειλή από το Ιράν, το οποίο χρηματοδοτεί τρομοκράτες όπως η Χαμάς και οι Χούτι που επιτίθενται σε πλοία. στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το «μέρισμα ειρήνης» αναφέρεται στην περίοδο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν οι δυτικές χώρες μπόρεσαν να μειώσουν τις δαπάνες για την άμυνα.

Προειδοποιώντας το κοινό του ότι αυτή η περίοδος της ιστορίας τελείωσε, ο κ. Σαπς δήλωσε ότι : «Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποτρέψουμε τους εχθρούς μας, προετοιμασμένοι να ηγήσουμε τους συμμάχους μας και προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε το έθνος μας όποτε έρθει το κάλεσμα.

«Σήμερα οι αντίπαλοί μας ανοικοδομούν δυναμικά τα εμπόδια τους, οι παλιοί εχθροί αναζωογονούνται, οι γραμμές μάχης σχεδιάζονται εκ νέου, τα τανκς βρίσκονται κυριολεκτικά στο γρασίδι της Ουκρανίας και τα θεμέλια της παγκόσμιας τάξης κλονίζονται μέχρι τα βάθη τους. Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι».

Τα λόγια του κ. Σαπς έρχονται σε μια περίοδο που το μέγεθος των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μειωθεί δραματικά.

Τα στοιχεία του περασμένου μήνα δείχνουν ότι τον Οκτώβριο υπήρχαν 184.865 στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένων μόλις 75.983 τακτικών στρατιωτών. Και τα δύο αυτά σύνολα μειώθηκαν κατά 4 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι το Βασιλικό Ναυτικό έχει τόσο λίγους ναύτες που χρειάστηκε να παροπλίσει δύο πολεμικά πλοία για να στελεχώσει μια νέα κατηγορία φρεγατών.

Ο Κάμερον είπε ότι ήταν «δύσκολο να σκεφτεί κανείς μια στιγμή» που υπήρχε τόση «ανασφάλεια» στον κόσμο και είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χτυπούσε ξανά στην Υεμένη εάν χρειαστεί. «Τα φώτα αναβοσβήνουν απολύτως κόκκινα στο παγκόσμιο ταμπλό», είπε.

Στην ομιλία του στο Λάνκαστερ, ο κ. Σαπς είπε ότι η συνεισφορά της Βρετανίας στην άσκηση Steadfast Defender θα παράσχει «ζωτική διαβεβαίωση ενάντια στην απειλή του Πούτιν».

Τα πολεμικά παιχνίδια έρχονται αφού οι υπουργοί ανακοίνωσαν ένα επιπλέον πακέτο στήριξης 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών προς την Ουκρανία και τις αεροπορικές επιδρομές της RAF με τις ΗΠΑ στους Χούτι στην Υεμένη.

Ο κ. Σαπς θα παρουσιάσει το όραμά του για το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτρέψει τις απειλές, καθώς οι σύμμαχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για την απειλή που θέτει ο κ. Πούτιν καθώς ο πόλεμος του πλησιάζει στο δεύτερο έτος.

«Μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει περίπου 20.000 άτομα για να συμμετάσχουν σε μία από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις του ΝΑΤΟ από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, την άσκηση Steadfast Defender»,συμπλήρωσε.

«Θα δει τον στρατό μας να ενώνει τις δυνάμεις του με ομολόγους από 30 χώρες του ΝΑΤΟ, συν τη Σουηδία, παρέχοντας ζωτικής σημασίας διαβεβαιώσεις έναντι της απειλής του Πούτιν».

Περίπου 16.000 στρατιώτες με άρματα μάχης, πυροβολικό και ελικόπτερα θα αναπτυχθούν από τον βρετανικό στρατό σε όλη την ανατολική Ευρώπη από τον επόμενο μήνα ως μέρος της άσκησης. Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής και τη Γερμανία.

Το Βασιλικό Ναυτικό θα αναπτύξει περισσότερους από 2.000 ναύτες σε οκτώ πολεμικά πλοία και υποβρύχια ενώ περισσότεροι από 400 κομάντο των Βασιλικών Πεζοναυτών θα σταλούν στον Αρκτικό Κύκλο.

Η RAF θα χρησιμοποιήσει επιθετικά αεροσκάφη F-35B Lightning και αεροσκάφη επιτήρησης Poseidon P-8.

Defence sources said that the exercise will prepare for the invasion of a member state by any aggressor, with the main threats being considered to be from Russia and from terrorism.

Αμυντικές πηγές ανέφεραν ότι η άσκηση προετοιμασίας θα πρόκειται για εισβολή σε κράτος μέλος από οποιονδήποτε επιτιθέμενο εχθρό όπως η Ρωσία.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη