Σύμβουλος του WEF προειδοποιεί ότι η επανεκλογή του Τραμπ θα είναι «θανάσιμο πλήγμα» για την παγκοσμιοποίηση


Ένας από τους εγκέφαλους πίσω από την ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) εξέδωσε μια προειδοποίηση σχετικά με την «πολύ πιθανή» πιθανότητα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει την επανεκλογή του φέτος.

Ο Yuval Noah Harari υπηρετεί ως ανώτερος σύμβουλος του WEF και του ιδρυτή του Klaus Schwab.

Ο Harari αναφέρεται επίσης ως «συνεισφέρων στην ατζέντα» του WEF.

Μιλώντας σε μια νέα συνέντευξη , ο Χαράρι ρωτήθηκε αν «ανησυχεί ότι ο Τραμπ μπορεί να εκλεγεί ξανά».

«Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό», απάντησε ο Χαράρι.

«Και αν συμβεί, είναι πιθανό να είναι το είδος –όπως– το θανατηφόρο χτύπημα σε ό,τι απομένει από την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Και, το λέει ανοιχτά.

«Τώρα, θα πρέπει να είναι σαφές ότι πολλοί από αυτούς τους πολιτικούς, παρουσιάζουν ένα ψεύτικο δυαδικό όραμα για τον κόσμο».

Λες και πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στον πατριωτισμό και την παγκοσμιοποίηση – ανάμεσα στο να είσαι πιστός στο έθνος σου και να είσαι πιστός σε κάποιο είδος –δεν ξέρω– παγκόσμια κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε το Slay News , ο Harari συχνά χαίρεται ότι οι παγκόσμιες ελίτ ισχύος δεν θα έχουν πλέον καμία χρήση για τους ανθρώπους καθώς αντικαθίστανται όλο και περισσότερο από μηχανές που οδηγούνται από τεχνητή νοημοσύνη.
Ο Harari υποστηρίζει ότι η τεχνολογία AI σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού έχει πλέον γίνει «περιττό» και θα είναι ελάχιστα χρήσιμο για την παγκόσμια ελίτ που προχωρά.

Περιέγραψε το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού εργατικού δυναμικού ως την «άχρηστη τάξη» των ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης πέρυσι, ο Harari ρωτήθηκε για τον ρόλο των ανθρώπων στην κοινωνία καθώς νέες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζουν να αναδύονται.

Ο Χαράρι απάντησε δηλώνοντας ότι σύντομα θα εμφανιστεί ένα νέο ταξικό σύστημα που θα διαχωρίζει τις παγκόσμιες ελίτ από το «περιττό» ευρύ κοινό.
Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ελάχιστα χρήσιμο για την παγκόσμια ελίτ, που σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον «απαραίτητο».

«Τι χρειαζόμαστε τόσους ανθρώπους;» δήλωσε ο Χαράρι.

Ο Harari "προβλέπει" ότι οι ραγδαίες πρόοδοι στην τεχνολογία υπολογιστών θα "καταστήσουν τους ανθρώπους περιττούς".

Όσοι έχουν «αντικατασταθεί» από την τεχνητή νοημοσύνη στο εργατικό δυναμικό θα δημιουργήσουν μια «μαζική τάξη άχρηστων ανθρώπων» ισχυρίστηκε προκαλώντας γέλια στο κοινό.

Αυτοί οι «άχρηστοι άνθρωποι» θα γίνουν αποχέτευση στην κοινωνία και θα πρέπει να διατηρούνται «ευτυχισμένοι» με «ναρκωτικά και παιχνίδια στον υπολογιστή», πρόσθεσε ο Χαράρι.

«Τώρα, βλέπουμε τη δημιουργία μιας νέας μαζικής τάξης άχρηστων ανθρώπων»,  είπε ο Χαράρι .

Δήλωσε ότι «απλώς δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού» στον σημερινό κόσμο.

Εκφράζει τη λύπη του ότι η ελίτ της παγκόσμιας δύναμης βασίζεται στο ευρύ κοινό για να παρέχει το εργατικό δυναμικό από τη Βιομηχανική Επανάσταση.

Ωστόσο, ο Harari χαίρεται ότι η παλίρροια τώρα αλλάζει καθώς οι εταιρείες μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία χαμηλού κόστους για να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους.

«Τώρα, γρήγορα προς τα εμπρός στις αρχές του 21ου αιώνα, όταν  απλά δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού», κατέληξε.

«Το μέλλον αφορά την ανάπτυξη ολοένα και πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη [και] η βιομηχανική.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνεισφέρουν τίποτα  σε αυτό, εκτός ίσως από τα δεδομένα τους, και ό,τι κάνουν οι άνθρωποι ακόμα και είναι χρήσιμο, αυτές οι τεχνολογίες όλο και περισσότερο θα καθιστούν περιττές και  θα καταστήσουν δυνατή την αντικατάσταση των ανθρώπων ».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη