Μεγάλος Αδελφός: Οι Βρυξέλλες επιβάλλουν ακόμη σκληρότερα μέτρα κατά της ελευθερίας του λόγου. Φίμωτρο στους Ευρωπαίους που αντιδρούν στα προτάγματα των woke ελίτ!


Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ!

Προκαλώντας έντονες επικρίσεις από τους συντηρητικούς, η αριστερή πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο ζητά την επέκταση του καταλόγου εγκλημάτων της ΕΕ ώστε να συμπεριλάβει τη ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους, γεγονός που θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει δεσμευτικές ελάχιστες ποινές για όλα τα κράτη μέλη.

Η ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, πέρασε με 397 υπέρ και 121 κατά, με μόλις 26 αποχές – οι τελευταίες προέρχονταν κυρίως από μια χούφτα αντιφρονούντων αριστερών που ανησυχούσαν ότι ο νόμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιμώσει τις αντι-ισραηλινές φωνές. Όπως πάντα, μόνο τα δύο συντηρητικά μπλοκ, το ECR και το ID, ψήφισαν κατά, ενώ όλα τα αριστερά κόμματα και το κεντροδεξιό ΕΛΚ υποστήριξαν την έκθεση.

Το έγγραφο θέτει δύο πρωταρχικούς στόχους: να συμπεριληφθεί η ρητορική μίσους στα εγκλήματα της ΕΕ που ορίζονται στο άρθρο 83 παράγραφος 1 της ΣΛΕΕ, το οποίο απαριθμεί “ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα με διασυνοριακές διαστάσεις” -όπως η τρομοκρατία, η εμπορία ανθρώπων, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, το ξέπλυμα χρήματος και το οργανωμένο έγκλημα- και υπόκεινται σε ελάχιστους κανόνες σε επίπεδο ΕΕ όσον αφορά τους ορισμούς και τις ποινές.

Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση, η ρητορική μίσους αξίζει τον ίδιο χαρακτηρισμό επειδή είναι τόσο σοβαρή που δεν επηρεάζει μόνο ένα άτομο ή μια κοινότητα “αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της, υπονομεύοντας τα θεμέλια της ΕΕ”, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της προσδίδουν άμεσα και μια “διασυνοριακή διάσταση”.

Ο δεύτερος στόχος που υπογραμμίζεται στο ψήφισμα είναι να επεκταθεί ο ορισμός της ρητορικής μίσους και των εγκλημάτων μίσους ώστε να καλύψει αρκετές πρόσθετες κατηγορίες θυμάτων. Επί του παρόντος, οι νόμοι της ΕΕ τα ορίζουν ως μίσος μόνο προς μια συγκεκριμένη φυλή, χρώμα δέρματος, θρησκεία, εθνικότητα ή εθνικότητα, κάτι που σύμφωνα με τους αριστερούς νομοθέτες δεν είναι σχεδόν αρκετό στον σημερινό κόσμο.

Ως εκ τούτου, το έγγραφο ζητά την επέκταση του ορισμού σε “φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, φύλο, ταυτότητα φύλου, έκφραση φύλου, χαρακτηριστικά φύλου, ηλικία, αναπηρία και οποιοδήποτε άλλο θεμελιώδες χαρακτηριστικό”. Ελλείψει ενός αντικειμενικού ορισμού, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι ο τελευταίος λειτουργεί ως λευκή επιταγή για να καλύψει οτιδήποτε μπορεί να προσβάλλει τον καθένα.

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε η ισπανίδα εισηγήτρια του φακέλου, η φιλελεύθερη Maite Pagazaurtundúa (Renew), ότι ένας από τους κύριους στόχους είναι η ρύθμιση της ρητορικής μίσους στη διαδικτυακή σφαίρα, κάτι για το οποίο η νέα Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA) της ΕΕ παρέχει ήδη το τέλειο πλαίσιο.

“Η νομοθεσία της ΕΕ προχωρά πιο αργά από τις νέες διαστάσεις του μίσους σε αυτούς τους ψηφιακούς καιρούς”, δήλωσε η Pagazaurtundúa, τονίζοντας ότι “τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξομαλύνει εξαιρετικά εχθρικές αφηγήσεις”, οι οποίες κατά τα άλλα “τροφοδοτούνται από εξτρεμιστικά και λαϊκιστικά κινήματα”.

Ο “Μεγάλος Αδελφός” στις Βρυξέλλες

Περιττό να πούμε ότι οι συντηρητικοί ευρωβουλευτές στην αίθουσα δεν διασκέδασαν με αυτή την παρωδία κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης της Τετάρτης.

“Δεν θέλετε μια πολιτική συζήτηση, θέλετε μια ανάκριση”! Η ευρωβουλευτής Patricia Chagnon από τον Γαλλικό Εθνικό Συναγερμό ξέσπασε στους συναδέλφους της.

Αν έλεγα, για παράδειγμα, ότι δεν θέλω οι ανήλικοι να λαμβάνουν ορμονική θεραπεία ή άλλη ιατρική περίθαλψη, αυτό δεν είναι ρητορική μίσους κατά των τρανσέξουαλ ατόμων, είναι δήλωση αγάπης για τα παιδιά. Αν αγωνίζομαι κατά της υπερβολικής μετανάστευσης στη χώρα μου, στην ήπειρό μας… δεν με κινεί το μίσος, αλλά η αγάπη για τη χώρα μου και την ήπειρό μας.

Άλλοι ήταν ακόμη πιο ειλικρινείς και επί της ουσίας. “Είστε ο Μεγάλος Αδελφός”, δήλωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Silvia Sardone (Lega). “Καθιερώνετε εγκλήματα σκέψης για να περιορίσετε την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης … και για να επιτίθεστε σε όποιον είναι αντίθετος με την ιδεολογία σας”.

“Το όλο σχέδιο πρέπει να θεωρηθεί ως πολιτικά υποκινούμενο”, τόνισε ο ευρωβουλευτής Harald Vilimsky (FPÖ) πριν από την ολομέλεια αυτής της εβδομάδας, προσθέτοντας ότι η υποτιθέμενη εγγύηση του κειμένου για την ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί πλέον να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην ΕΕ. “Τέτοιες δηλώσεις αποτελούν Οργουελιανό Newspeak στις Βρυξέλλες και έχουν γίνει μέρος του καθιερωμένου ρεπερτορίου”.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη