«Τρόπαια» του ΝΑΤΟ σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο οπτανθρακοποίησης στην Avdejevka


Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του εργοστασίου οπτανθρακοποίησης στην 
Avdeyevka , όπου κρύβονταν προηγουμένως στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας , Ρώσοι στρατιώτες ανακάλυψαν ουκρανικά σημεία ελέγχου με drones κοντά στο τερματικό δορυφορικής επικοινωνίας Starlink , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο ρωσικός στρατός εισήλθε στο έδαφος του εργοστασίου, που θεωρείται το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη , και με ακριβείς και συντονισμένες ενέργειες ανακάλυψε τις ουκρανικές θέσεις, τις εξάλειψε και ύψωσε τη ρωσική σημαία στην οροφή του κτιρίου.

"Η ρωσική πλευρά δεν υπέστη καμία απώλεια στην επιχείρηση", ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Βρέθηκαν επίσης πολλές δεκάδες αντιαρματικές χειροβομβίδες κατασκευής ΝΑΤΟ, μαζί με τα πυρομαχικά τους, καθώς και χειροβομβίδες, αυτόματα όπλα, πυρομαχικά και ξηρές μερίδες.

«Τα πάντα εγκαταλείφθηκαν από Ουκρανούς στρατιώτες που εγκατέλειψαν το εργοστάσιο πανικόβλητοι υπό την πίεση των ρωσικών στρατευμάτων», κατέληξε το υπουργείο.

Η Avdeyevka, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντόνετσκ , απελευθερώθηκε πλήρως από τους Ουκρανούς στρατιώτες από τις ρωσικές δυνάμεις.

Υπό συνεχή πυρά από το ρωσικό πυροβολικό, μόνο μέρος των ουκρανικών σχηματισμών κατάφερε να εγκαταλείψει την περιοχή σε διάσπαρτες ομάδες, αφήνοντας πίσω δυτικά όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη