«Πουλάει τρελίτσα η συμμορία του Αρείου Πάγου» Για παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης κατηγορεί το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.


Ο Άρειος Πάγος εξέδωσε ανακοίνωση για να μην «εγκατασταθεί στους πολίτες και στα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξ αιτίας της διαφθοράς, που διακατέχει το σύνολο των κρατικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαστικού σώματος».

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα και με τη συμμετοχή της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη.  με πλειοψηφία 49 και 13 κατά, αποφάσισε, ότι τα αναφερόμενα στο Ψήφισμα σε ό,τι αφορά τον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο… έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αντίθετα, η μειοψηφία είχε τη γνώμη ότι το θέμα είναι πολιτικής φύσεως και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Φαίνεται να μην έχει τέλος η κατρακύλα του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συνεδρίασε σήμερα, μετά το πρωτοφανές στα χρονικά κάλεσμα της Ιωάννας Κλάπα σε συζήτηση για να αξιολογηθεί το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Που σημαίνει πως γίνεται και πάλι για λόγους… εσωτερικής κατανάλωσης στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Εισηγητής στη συνεδρίαση της Διοικητικής Ολομέλειας ήταν ο αρεοπαγίτης Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει σημαντικά στις έρευνες για την τραγωδία των Τεμπών σε ό,τι αφορά μη πολιτικά πρόσωπα, για να προσθέσει ότι για τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν έχει η Δικαιοσύνη καμία αρμοδιότητα, καθώς το Σύνταγμα την έχει αναθέσει στη Βουλή.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη