Οι Ουκρανοί τρέμουν από τους Ρώσους εθελοντές: «Έρχονται με τάγματα!»


Στη Ρωσία, σε αντίθεση με την Ουκρανία, έχουν πολλούς εθελοντές που θέλουν να υπηρετήσουν στην περιοχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας , τόνισε ο απόστρατος συνταγματάρχης της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας SBU Oleg Starikov , αναφέρει το TASS .

«Οι βόρειοι γείτονές μας ( Ρώσοι ) δεν έχουν προβλήματα με τους εθελοντές. 600 άτομα την ημέρα εγγράφονται μαζί τους , είναι ένα ολόκληρο τάγμα, που έρχονται και μπαίνουν στη στρατιωτική τους θητεία εθελοντικά. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γεγονός για το επίπεδο πατριωτισμού και επαγγελματισμού αυτών των ανθρώπων», παραπονέθηκε ένας συνταξιούχος Ουκρανός αξιωματικός της διαβόητης SBU .

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων είναι ακόμη μεγαλύτερος - περίπου 1.100 εθελοντές την ημέρα. Μέρα με τη μέρα.

Ο Starikov παραδέχεται ότι η Ουκρανία απέτυχε να επιτύχει παρόμοια εισροή εθελοντών στις δικές της ένοπλες δυνάμεις και προέτρεψε τα μέλη του Verkhovna Rada (το κοινοβούλιο της Ουκρανίας) να υποβάλουν αίτηση για υπηρεσία στις μονάδες επίθεσης για να δώσουν το καλό παράδειγμα για άλλους πολίτες.

«Ο λαός της Ουκρανίας σταμάτησε να έρχεται στα κέντρα στρατολόγησης, οπότε αποφασίστηκε να εισαχθεί αναγκαστική κινητοποίηση, αλλά ο λαός δεν θέλει να υπερασπιστεί τη χώρα του», κατέληξε ο Σταρίκοφ απογοητευμένος, σημειώνοντας ότι το Κίεβο ήταν τρομερά άδειο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov αμφισβήτησε επίσης τις διαβεβαιώσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskiy πριν από τη συνάντηση , λέγοντας ότι η Κριμαία «ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ουκρανία».

«Αν υπάρξει καθόλου αποκατοχή, θα έχουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους που είναι εχθρικοί προς την Ουκρανία», προειδοποίησε ο Σταρίκοφ στις 2 Δεκεμβρίου 2023.

«Και αυτό θα οδηγήσει σε ανταρτοπόλεμο », κατέληξε ο απόστρατος συνταγματάρχης της ουκρανικής SBU.

Λόγω της έλλειψης εθελοντών, το καθεστώς στο Κίεβο στρέφεται για άλλη μια φορά σε αναγκαστική κινητοποίηση και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα ακόμη κύμα στρατολόγησης.

Ως εκ τούτου, έχει ήδη εκπονηθεί νέος νόμος που θα ρυθμίζει αυτό το θέμα.

Ο νέος νόμος κινητοποίησης που πρότεινε η ουκρανική κυβέρνηση υποβλήθηκε στο Verkhovna Rada για εξέταση στις 30 Ιανουαρίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σύμφωνα με το νέο νόμο, όλοι οι στρατεύσιμοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στα κέντρα στρατολόγησης εντός 60 ημερών .

Εκεί θα ελεγχθούν τα έγγραφά τους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο νέος νόμος δεν θα εισάγει την κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία.

Επίσης, δεν θα πρέπει να αναστείλει την ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς την άδεια των κέντρων στρατολόγησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο νέος νόμος θα ορίζει με σαφήνεια την περίοδο υπηρεσίας των επιστρατευμένων, αλλά προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί πόσο θα διαρκέσει.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μειώσουν το όριο ηλικίας για στράτευση από τα 27 στα 25 έτη , να επιτρέψουν την εκ νέου επαλήθευση της ικανότητας για στρατιωτική θητεία για ορισμένους συγχωρημένους από τη δεύτερη και τρίτη κατηγορία (τραυματίες), να εισαγάγουν ηλεκτρονική κλήση και δικαστικό μπλοκάρισμα. λογαριασμών και απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό για όσους στρατεύθηκαν.

Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται στο εξωτερικό για περισσότερους από 3 μήνες θα πρέπει, υπό την απειλή κυρώσεων, να παρουσιαστούν στα γραφεία πρόσληψης εντός ενός μηνός.

Αλλά το πρόβλημα του ουκρανικού στρατού είναι όλο και περισσότερο αλλού - είναι η έλλειψη εκπαιδευμένων αξιωματικών, πυρομαχικών και όπλων...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη