Σλοβακία: Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θέλουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία


Το απόγευμα της Δευτέρας, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας προειδοποιεί ότι αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

O Σλοβάκος πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι οι ηγέτες στην Ευρώπη θέλουν να κλιμακώσουν περαιτέρω τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε βιαστικά 20 ευρωπαίους ηγέτες σε μια συνάντηση στο Παρίσι για να συζητήσουν τον πόλεμο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι η συνάντηση θα ασχοληθεί με αυτό που πιστεύεται ότι είναι μια κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Robert Fico ισχυρίζεται ότι διάβασε σημειώσεις πριν από μια συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες και υποτίθεται ότι πρόκειται για την αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία. Ο Φίκο δηλώνει ότι πρόκειται για αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που θέλουν να κάνουν το βήμα - αλλά δεν μπορεί να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

- Δεν μπορώ να πω για ποιο σκοπό ή τι θα κάνουν εκεί, λέει ο Φίκο σύμφωνα με το Reuters.

Στο Facebook, ο Fico αναπτύσσει τις σκέψεις του πριν από τη συνάντηση με τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες. Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός γράφει ότι η τρέχουσα στρατηγική των δυτικών χωρών δεν λειτουργεί και θα παρατείνει μόνο τον πόλεμο και τις δολοφονίες - αλλά και να οδηγήσει σε απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ο Στόλτενμπεργκ μίλησε για επιθέσεις στα F16 στη Ρωσία

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συμμετείχε σε συνέντευξη στο Radio Free Europe. Χωρίς να το πει ξεκάθαρα, ο Στόλτενμπεργκ έθιξε μια εξέλιξη όπου η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε στόχους εντός της Ρωσίας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα γινόταν με τη βοήθεια του μαχητικού αεροσκάφους F-16 που δωρίζουν στην Ουκρανία αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ.

- Πρέπει να θυμόμαστε τι είναι αυτό. Είναι ένας ρωσικός επιθετικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας, μια σαφής παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Περιλαμβάνει επίσης το χτύπημα νόμιμων στρατιωτικών στόχων, ρωσικών στρατιωτικών στόχων, εκτός Ουκρανίας, είπε ο Στόλτενμπεργκ σύμφωνα με την Kyiv Post .

Το Σάββατο και τη δεύτερη επέτειο του πολέμου στην Ουκρανία, ο Στόλτενμπεργκ έδωσε μια ομιλία στην οποία δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέρος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

- Η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι θέμα αν, αλλά θέμα πότε, είπε ο Στόλτενμπεργκ στην ομιλία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη