ΝΑΤΟ: Προετοιμαστείτε για πόλεμο δεκαετιών κατά της Ρωσίας


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποιεί ξανά για πόλεμο κατά της Ρωσίας. Τώρα θέλει οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να προετοιμαστούν για «δεκαετίες» πολέμου εναντίον της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt ο Νορβηγός δηλώνει ότι η Ρωσία «κατευθύνει ολόκληρη την οικονομία της προς τον πόλεμο» και έναν παρατεταμένο.

«Αφού η Ρωσία προσαρμόζει ολόκληρη την οικονομία της για πόλεμο, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την ασφάλειά μας», λέει ο Στόλτενμπεργκ στη Welt.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει πόλεμο κατά της Ρωσίας, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι πιθανό να επιδιώξει να εισβάλει σε περισσότερες χώρες μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας.

- Εάν ο Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η ρωσική επιθετικότητα δεν μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλες χώρες. Η αποτροπή λειτουργεί μόνο εάν είναι αξιόπιστη, λέει ο ηγέτης του ΝΑΤΟ και συνεχίζει:

- Αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πιθανή αντιπαράθεση που θα μπορούσε να διαρκέσει για δεκαετίες.

Ο Στόλτενμπεργκ δηλώνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να υποστηρίξουν την Ουκρανία με παραδόσεις όπλων και να επενδύσουν στη δική τους στρατιωτική ικανότητα. Μεταξύ άλλων, ο ηγέτης του ΝΑΤΟ θέλει να δει ότι οι βιομηχανίες όπλων της Ευρώπης αυξάνουν τον ρυθμό παραγωγής.

Την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι ο Πούτιν είναι πιθανό να εισβάλει σε χώρες του ΝΑΤΟ, ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι «αποκλείεται τελείως».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πούτιν πήρε συνέντευξη από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον και στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιο σενάριο όπου η Ρωσία επιτίθεται, για παράδειγμα, στην Πολωνία ή τη Λετονία.

- Υπάρχει μόνο ένα τέτοιο σενάριο. Αν η Πολωνία επιτεθεί στη Ρωσία. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για την Πολωνία. Λετονία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Απλώς δεν μας ενδιαφέρει. Είναι απλώς τρομακτικό, είπε ο Πούτιν στους τηλεθεατές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη