Zakharova (Εκπρόσωπος Ρωσικού ΥΠΕΞ): Οι Ουκρανοί παραδόθηκαν στην Avdiivka, επειδή ξέρουν να πολεμούν μόνο αμάχους


Τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν από την Avdiivka επειδή το καθεστώς του Volodymyr Zelensky ξέρει πώς να πολεμά μόνο για χρήματα και μόνο εναντίον αμάχων, έγραψε στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

«Όχι, όχι για αυτόν τον λόγο. Αλλά επειδή ο Zelensky και η συμμορία του ξέρουν να “μάχονται” μόνο για πολλά χρήματα, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες τους, και μόνο εναντίον αμάχων.
Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία για αυτούς», είπε η Zakharova σχολιάζοντας τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου ότι η πόλη εγκαταλείφθηκε για να σωθούν ζωές ανθρώπων.

Επιθέσεις, βομβαρδισμοί και θύματα σε άλλα σημεία του Donnetsk

Tουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους μία έφηβη, και έξι τραυματίστηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό στην περιοχή Donetsk της ανατολικής Ουκρανίας που πλέον έχει περάσει στον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Denis Pushilin στο κανάλι του στο Telegram.
Από το πλήγμα αυτό στο χωριό Panteleymonovka, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, εν των οποίων τα δύο παιδιά, έγραψε ο Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Ο απολογισμός ενδέχεται να είναι πιο βαρύς, καθώς «απομακρύνουμε ερείπια», πρόσθεσε.
Ο Pushilin ανάρτησε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ένα κτίριο με την σκεπή κατεστραμμένη, να έχει καταρρεύσει εν μέρει και συντρίμμια παντού τριγύρω.
Το χωριό που δέχτηκε επίθεση βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου και απέχει περίπου το ίδιο προς τα βορειοανατολικά από την πόλη Donetsk, την πρωτεύουσα της επαρχίας, πολύ κοντά στην Avdiivka.
Στo υπόλοιπο μέτωπο, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοψή του Kupyansk και ότι η αντιαεροπορική άμυνα  της Ρωσίας «αναχαίτισε ή κατέστρεψε» 33 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν στη Ρωσία.
Τα drones αυτά καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιφέρειες Bryansk, Belgorod, Voronezh, Kursk, Kaluga, στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας.
Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

flags_Ukraine_Avdiivka_map_16Feb2024-2-768x768.jpg


Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_February_162024.png

Πριν 4 μήνες o Zelensky στην Avdiivka
zel_3.jpg

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη