Η Ουκρανία αποσύρει τα Αμερικανικά άρματα μάχης «Abrams» από την πρώτη γραμμή: κυριαρχούν τα Ρωσικά drones


Η Ουκρανία
 σταμάτησε να χρησιμοποιεί αμερικανικά άρματα μάχης Abrams λόγω της ανωτερότητας των ρωσικών drones, τα οποία τα έχουν μετατρέψει σε ευάλωτους στόχους στο πεδίο της μάχης, αναφέρει το Associated Press , επικαλούμενο εκπροσώπους του αμερικανικού στρατού.

«Σε αυτό το σημείο, τα άρματα μάχης έχουν αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τους Ουκρανούς για να αλλάξουν τακτική», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατού, ναύαρχος Κρίστοφερ Γκρέιντι , και η απόφαση επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της το υπουργείο Άμυνας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αναφέρει στο δημοσίευμα.

Ένας άλλος ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου επεσήμανε ότι η ευρεία χρήση drones στο ουκρανικό μέτωπο σημαίνει ότι «δεν υπάρχει ανοιχτό έδαφος που μπορείτε απλά να διασχίσετε χωρίς να διακινδυνεύσετε την καταστροφή».

Τα άρματα μάχης Abrams κοστίζουν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια και, όπως είπαν Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι, είναι ζωτικής σημασίας για τη διάρρηξη των εδραιωμένων αμυντικών γραμμών της Ρωσίας.

Πέντε από τα 31 τανκς είχαν ήδη χαθεί από ρωσικές επιθέσεις.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είπαν από την αρχή ότι αυτά τα αμερικανικά τανκς θα καούν όπως όλα τα άλλα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 , ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι , ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρτίδα αμερικανικών αρμάτων μάχης «Abrams» από συνολικά 31 υποσχόμενα οχήματα μάχης έφτασε στην Ουκρανία.

Επιπλέον, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν δεκάδες γερμανικά άρματα μάχης Leopard , αρκετά Βρετανικά Challenger και γαλλικά AMH-1010RC ...

Χωρίς αεροπορική υπεροχή έναντι του ουρανού της Ουκρανίας (όπου η Ρωσία έχει υπεροχή ), τα αμερικανικά τανκς είναι σαφώς άχρηστα και χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια στους Αμερικανούς και τους Ουκρανούς στρατηγούς για αυτήν την απλή και αναμενόμενη υλοποίηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη