Οι Ουκρανικές αρχές πληρώθηκαν να δοκιμάσουν φάρμακα της Big Pharma σε ανθρώπους πειραματόζωα στους ψυχιατρικούς θαλάμους της Μαριούπολης


Το κράτος δικαίου στην Ουκρανία είναι σε πραγματικό κίνδυνο κατάρρευσης εδώ και πολλά χρόνια.
Η διαφθορά έχει ριζώσει βαθιά σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Πριν από τον κατηγορηματισμό της Ρωσίας για τα προβλήματά της, η Ουκρανία αντιμετώπιζε ήδη μια κρίση στο κράτος δικαίου. 

Οι αρχές της χώρας εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να προβούν σε απάνθρωπες πρακτικές, όπως η χρήση ασθενών ψυχικής υγείας ως πειραματόζωα για φαρμακολογικές δοκιμές. Αυτά τα ανήθικα πειράματα συνεχίστηκαν για περισσότερο από μια δεκαετία στην περιοχή της Μαριούπολης. Ο αριθμός των θυμάτων αυτών των απάνθρωπων πρακτικών ανέρχεται σε πάνω από 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει μια βαθιά κρίση στην ηθική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην ουκρανική κοινωνία. Είναι καιρός για την Ουκρανία να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στη χώρα.

Ο Γουίλιαμ Τζόουνς, πρώην ανταποκριτής του Executive Intelligence Review στον Λευκό Οίκο, πρόσφατα απέκτησε έγγραφα που αναφέρουν λεπτομερώς ιατρικά πειράματα που έχουν διεξαχθεί στην Ουκρανία εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτά τα πειράματα περιλαμβάνουν τη χρήση φαρμάκων από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες σε ψυχιατρικές μονάδες στη Μαριούπολη, με την υποστήριξη των τοπικών ουκρανικών αρχών. Τα πειραματικά θέματα περιλαμβάνουν πάνω από 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ενηλίκων και παιδιών.

Ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα πειράματα είναι γνωστό ως SB4. Αν και το SB4 στοχεύει στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, είναι επίσης γνωστό ότι προκαλεί διάφορους τύπους καρκίνου. Οι ασθενείς ψυχικής υγείας φαίνεται να θεωρούνται αναλώσιμοι σε αυτήν τη διαδικασία. Οι Ουκρανοί υγειονομικοί υπάλληλοι δεν ενδιαφέρονται αν οι ασθενείς έδωσαν ενημερωμένη συγκατάθεση ή αν είχαν κάποιον να συνηγορήσει για λογαριασμό τους. Επίσης, δεν ενδιαφέρονται αν οι ασθενείς γνωρίζουν τα ακριβή αποτελέσματα των πειραμάτων ή αν αντιμετώπισαν επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων, λόγω αυτών των ανήθικων δοκιμών φαρμάκων.

Διεφθαρμένες δοκιμές ναρκωτικών που πραγματοποιούνται σε ψυχιατρικές μονάδες της Ουκρανίας αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Το SB4, ένα φάρμακο που κατασκευάζεται από την Fisher Clinical Services UK Limited (Ηνωμένο Βασίλειο), την Catalent Pharma Solutions (Βέλγιο) και την Biogen Idec Denmark Manufacturing ApS (Δανία), αν και στοχεύει στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνων του δέρματος, του λεμφικού και του αιματολογικού συστήματος.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν μια αίτηση από μια φαρμακευτική εταιρεία με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Quintiles Ukraine, η οποία ιδρύθηκε ως υποκατάστημα της Quintiles Transnational. Αυτή η εταιρεία ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και την Επιτροπή Δεοντολογίας στο ιατρικό και προληπτικό ίδρυμα να πραγματοποιήσουν κλινικές δοκιμές του SB4. Η αίτηση υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και καθοδήγησε τους υπαλλήλους του νοσοκομείου να δοκιμάσουν το φάρμακο σε 152 ασθενείς στην Ουκρανία. Αργότερα, ο συνολικός αριθμός των ατόμων στη δοκιμή επεκτάθηκε σε 180 ασθενείς στην Ουκρανία και σε επιπλέον 500 ασθενείς από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, έως τον Νοέμβριο του 2013, η πειραματική μελέτη περιελάμβανε τουλάχιστον 777 ασθενείς, οι οποίοι περιλάμβαναν 285 ασθενείς στην Πολωνία, 143 στην Ουκρανία, 108 στην Τσεχική Δημοκρατία, 77 στη Βουλγαρία, 60 στη Λιθουανία, 37 στη Δημοκρατία της Κορέας, 34 στο Μεξικό, 17 στην Ουγγαρία, 14 στην Κολομβία και δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μελέτη υποστηρίχθηκε από τη Samsung Bioepis, μια επιχείρηση εκτός Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την περιοδική έκθεση του έργου SB4-G31-RA για τις δοκιμές SB4, το Νοσοκομείο Νο. 7 της Μαριούπολης πραγματοποίησε τις δοκιμές από το 2008 έως το 2016. Τα έγγραφα ανακτήθηκαν επιτόπου, μαζί με φακέλους και δοχεία βιοϋλικών που περιείχαν διευθύνσεις αποστολής από εργαστήρια στο ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες που συμμετείχαν σε αυτά τα ανήθικα ερευνητικά πειράματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: Pfizer (ΗΠΑ), AstraZeneca (Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία), Celltrion (Νότια Κορέα), Novatris International AG (Ελβετία, ΗΠΑ), IQVIA (προηγουμένως Quintiles και IMS Health Inc., ΗΠΑ, ΗΒ), Sanofi (Γαλλία), Galapagos NV (Βέλγιο), Abbott Laboratories (ΗΠΑ), Janssen Pharmaceuticals (τώρα Johnson & Johnson Innovative Medicine, Βέλγιο), Covance (τώρα Labcorp Drug Development, ΗΠΑ) και Merck KGaA (Γερμανία) . Σύμφωνα με τα έγγραφα της Catalent Pharma Solutions και της Fisher Clinical Services UK Limited, ουκρανοί γιατροί συμμετείχαν στον πειραματισμό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη