Γερμανία: Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν ζητώντας «χαλιφάτο» και «επιβολή της σαρία»


Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την κινητοποίηση μουσουλμάνων το Σάββατο (27/4) στο Αμβούργο, με τους διαδηλωτές να ζητούν την ίδρυση χαλιφάτου. 

Μετά την καταδίκη από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς που ζήτησε να ασκηθούν διώξεις, η υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για απίστευτες σκηνές, ενώ η κυβέρνηση ζητεί να αντιμετωπιστούν οι ισλαμιστικές δραστηριότητες που αντιβαίνουν στο Σύνταγμα.

 Όπως τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, «έχουμε πολλά να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν δεχόμαστε να λεγονται τέτοια πράγματα δημοσίως, διότι δεν πιστεύω ότι μπορούν να γίνονται αποδεκτά. Δεν συμβαδίζουν με τη βασική δημοκρατική μας τάξη και γι' αυτό αναλαμβάνουμε δράση απέναντι στην ισλαμιστική δράση. Πέρυσι, αμέσως μετά την τρομερή τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς κατά του Ισραήλ επίσης απαγορεύσαμε τις δραστηριότητες της Χαμάς. Δεν δεχόμαστε το μίσος και τη βία, τα οποία κηρύττουν εδώ στη Γερμανία οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Οι αντιδράσεις πυροδοτήθηκαν μετά τη συμμετοχή περισσότερων από χιλίων ατόμων - που καλούσαν για επιβολή της σαρία - σε διαδήλωση που, σύμφωνα με τις αρχές, διοργάνωσαν ακτιβιστές συνδεδεμένοι με την αντιδημοκρατική οργάνωση "Muslim Interactive" την ίδια ημέρα και στην ίδια πόλη που ο καγκελάριος άνοιγε επίσημα την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας. 

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν χαρακτηρίσει την οργάνωση «εξτρεμιστική».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη