Ουκρανός στρατιώτης του Αζοφ παραδέχτηκε ότι κανείς δεν θέλει να πάει στο μέτωπο!


Ένα από τα μέλη του 
Azov,παραδέχτηκε ότι σήμερα κανείς δεν θέλει να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και να πάει στο μέτωπο.

«Κυριολεκτικά κανείς », τόνισε αυτός ο μαχητής, του οποίου το κωδικό όνομα είναι Νίκο .

Ο Νίκο είναι ακόμα ενεργός στη μάχη, αν και έχει ήδη χάσει το ένα του πόδι σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Όπως αποκάλυψε σε συνομιλία του με τα ουκρανικά ΜΜΕ, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να τον αντικαταστήσει και το πρόβλημα της έλλειψης στρατιωτών στις τάξεις της Ουκρανίας, όπως λέει, δεν μπορεί να λυθεί με αμερικανική οικονομική βοήθεια.

Οι Ουκρανοί που είναι ικανοί να πολεμήσουν «κάνουν ό,τι μπορούν να σκεφτούν» για να αποφύγουν να πάνε στο μέτωπο.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι απελπισμένοι προσπαθούν να κολυμπήσουν διασχίζοντας τον ποταμό Τίσα , παρόλο που γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να πνιγούν .

Μέχρι στιγμής, 22 Ουκρανοί που προσπάθησαν να διαφύγουν στη Ρουμανία ή τη Μολδαβία έχουν πεθάνει με αυτόν τον τρόπο .

Η Kyiv Independent αναφέρει ότι περισσότεροι από 30 άνδρες έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα ορεινά δυτικά σύνορα της Ουκρανίας για να αποφύγουν την κινητοποίηση.

Την είδηση ​​επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της κρατικής συνοριακής φρουράς, Andrij Demchenko, σε συνέντευξή του στην Ukrinform , που δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου.

Η έλλειψη στρατιωτών έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες.

Στην κακή κατάσταση συμβάλλει και η κούραση των στρατιωτών, στους οποίους δεν είναι εγγυημένη η εναλλαγή και η ανάπαυση, η οποία έχει προκαλέσει κατάρρευση της πειθαρχίας στις τάξεις της Ουκρανίας και πτώση της αποτελεσματικότητας του στρατού τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μαθεύτηκε επίσης ότι ορισμένες μονάδες απορρίπτουν τις εντολές του νέου Ουκρανού Γενικού Διοικητή Alexander Sirsky , ο οποίος διαδέχθηκε τον στρατηγό Valery Zaluzhny με εντολή του Ουκρανού Προέδρου.

Η δημοτικότητα του Zaluzne είναι εξαιρετικά υψηλή μεταξύ των ανθρώπων, παρόλο που αντικαταστάθηκε.

Αυτό δείχνουν και τα αποτελέσματα μιας από τις τελευταίες έρευνες, σύμφωνα με την οποία, αν ήταν πολιτικός και αν γίνονταν αυτή τη στιγμή προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, περισσότεροι πολίτες θα τον ψήφιζαν παρά τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη