Οι πύραυλοι ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο Πούτιν απάντησε στις άμεσες απειλές από τη Δύση με μια ανατριχιαστική υπόσχεση


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει ανάλογα εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους στη Γερμανία. Μιλώντας στην Αγία Πετρούπολη κατά την Ημέρα του Ναυτικού, ο Πούτιν τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Γερμανία σκοπεύουν να αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρώπη έως το 2026.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ανησυχία στη Μόσχα, καθώς οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν να φτάσουν στη Ρωσία σε μόλις δέκα λεπτά και ενδεχομένως να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές. Ο Πούτιν χαρακτήρισε αυτή την ανάπτυξη ως επιστροφή στα γεγονότα του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι ΗΠΑ είχαν εγκαταστήσει πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να αναπτύξει ανάλογα συστήματα, ανταποκρινόμενη στις ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Τόνισε ότι η Ρωσία είχε αποχωρήσει από τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά οι ΗΠΑ δεν είχαν πράξει το ίδιο. Η ρωσική αντίδραση περιλαμβάνει την εξαίρεση από το μορατόριουμ για την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στα σχέδιά τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη