Τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 68,5% στα 59,8 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024


Στο εξάμηνο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, τα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού από πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 
68,5 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 5,7 τρισεκατομμύρια ρούβλια ή περίπου 59,8 δισεκατομμύρια ευρώ , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει, η αύξηση των εσόδων από τα εν λόγω ενεργειακά προϊόντα οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών του ρωσικού πετρελαίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει το TASS .

Το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού, τα οποία δεν προέρχονται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αυξήθηκαν κατά 26,6 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 11,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια, ή περίπου 119,7 δισεκατομμύρια ευρώ .

«Οι φόροι μεταβίβασης, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, αυξήθηκαν κατά 17,6% την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο και ξεπέρασαν το προγραμματισμένο επίπεδο, γεγονός που δημιουργεί μια σταθερή βάση για περαιτέρω επιτάχυνση της αύξησης των εσόδων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη