Ρώσοι συνέλαβαν τρομοκράτες! Η FSB απέτρεψε την καταστροφή της Ορθόδοξης εκκλησίας με μια δυνατή ενέργεια! (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου απέτρεψαν μια σειρά πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων στο νότιο τμήμα της χώρας, συλλαμβάνοντας αρκετούς υπόπτους, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Σε δήλωση το Σάββατο, η FSB ανέφερε ότι η υπηρεσία και το Υπουργείο Εσωτερικών συνέλαβαν τρεις ντόπιους κατοίκους στην πόλη Kaspiysk στο Νταγκεστάν, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με μια άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση.

Αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι οι ύποπτοι σκόπευαν «να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον υπαλλήλων των τοπικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς και κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, οι πράκτορες βρήκαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς , εξαρτήματα για την παραγωγή τέτοιων μηχανισμών, σπαθιά και σημαίες τρομοκρατών στα σπίτια των υπόπτων.

Άλλα αντικείμενα περιελάμβαναν εγχειρίδια για τη μάχη στην πόλη και τη ζούγκλα, τη σκοποβολή και τη συναρμολόγηση εκρηκτικών, εμπρηστικών μηχανισμών και χειροβομβίδων.

Η FSB πρόσθεσε ότι οι συλληφθέντες ομολόγησαν.

Το πρακτορείο δημοσίευσε επίσης βίντεο από τη σύλληψη των υπόπτων και την κράτησή τους για ανάκριση.

Ένας από τους συλληφθέντες είπε στους πράκτορες ότι η ομάδα σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να ανατινάξει την εκκλησία και ένας άλλος αποκάλυψε ότι σκόπευαν να επιτεθούν σε περιπολίες του δρόμου με μαχαίρια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η FSB ισχυρίστηκε ότι είχε αποκαλύψει μια άλλη συνωμοσία για επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Δημοκρατία της Αδύγεας, επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η υπηρεσία συνέλαβε έναν μετανάστη από τη δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας, ο οποίος αργότερα παραδέχτηκε ότι είδε προπαγανδιστικό υλικό που είχε δημιουργήσει η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS).


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη