Το Ιρανικό καθεστώς προειδοποιεί ότι το Ισραήλ δεν θα δει τα 80α γενέθλιά του


Ένας σύμβουλος του αρχιστράτηγου της επίλεκτης δύναμης Αλ-Κουντς του Ιράν προειδοποίησε την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν θα δει την 80ή επέτειο του ως σύγχρονη χώρα.

Το Ισραήλ ιδρύθηκε το 1948. Η 80ή επέτειός του θα είναι το 2028.

Το Ιράν έχει διατυπώσει αρκετές απειλές κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα. Ο Χανίγια και ένας σωματοφύλακας σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή μετά την παρουσία τους στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του καθεστώτος στην Τεχεράνη.

Η Χαμάς είναι ένα τρομοκρατικό καθεστώς που υποστηρίζεται από το Ιράν στην παλαιστινιακή Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Tο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε:

Σύμβουλος του αρχιστράτηγου του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) τόνισε ότι το σιωνιστικό καθεστώς, με το λάθος του να δολοφονήσει τον μάρτυρα ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, θα δεχθεί ένα απρόβλεπτο πλήγμα, προσθέτοντας ότι το ισραηλινό καθεστώς δεν θα δει τα 80α γενέθλιά του.

Το πρωί της Κυριακής, ο Χοσεΐν Ταέμπ, μιλώντας σε συγκέντρωση πανεπιστημιακών καθηγητών των Μπασάι στο Μασάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, αναφέρθηκε στην αντισιωνιστική επιχείρηση «Καταιγίδα Al-Aqsa» που διεξήγαγαν οι παλαιστινιακές αντιστασιακές ομάδες ως το αποκορύφωμα της ήττας του σιωνιστικού καθεστώτος και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είπε ότι το Ισραήλ θέλει να αντισταθμίσει την ήττα του σε αυτή την επιχείρηση υποδαυλίζοντας τον πόλεμο στην περιοχή και παρασύροντας τις ΗΠΑ και τη Δύση σε αυτές τις συγκρούσεις.

Ο Ταέμπ είπε ότι οι επιχειρήσεις για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια και του διοικητή του λιβανέζικου κινήματος αντίστασης, της Χεζμπολάχ, πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ με αμερικανική άδεια.

Δήλωσε ότι το σιωνιστικό καθεστώς, με το λάθος του να δολοφονήσει τον Χανίγια, θα υποστεί ένα απρόβλεπτο πλήγμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη