«Χαίρε Σατανά! Ο Ιησούς είναι μαύρος!» - Η παρέλαση υπερηφάνειας της Στοκχόλμης προκλήθηκε και έδειξε την «ανοχή» της στους χριστιανούς


«Χαίρε Σατανά, μωρέ!»,
στο βίντεο που τράβηξε ο Σουηδός δημοσιογράφος Κρίστιαν Πέτερσον, ακούγονται οι συμμετέχοντες στην παρέλαση υπερηφάνειας να φωνάζουν στους χριστιανούς.

Στην αρχική πηγή ειδήσεων, το βίντεο φώναζε το σύνθημα "Hell Satan!" ("Hell Satan!"), το οποίο η συντακτική ομάδα του Πολίτη ερμήνευσε ως "Hail Satan!" («Χαίρε Σατανά!») φωνάζουν, δηλαδή οι συμμετέχοντες στην παρέλαση υπερηφάνειας «χαίρε Σατανά» για να χλευάσουν τους Χριστιανούς.

Στο βίντεο ένα άλλο άτομο φωνάζει: «Ο Ιησούς είναι μαύρος! Ο Ιησούς είναι μαύρος!»

Οι άνθρωποι του ουράνιου τόξου προκαλούν εμφανώς ακούγοντας τα λόγια της Βίβλου και δείχνουν με το δάχτυλό τους τους Χριστιανούς καθώς περνούν.

Ένα άλλο βίντεο της εκδήλωσης, που δημοσιεύτηκε από τον Nick Alinia , δείχνει ένα άτομο που συμμετέχει στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων να φτύνει τον Christian Peterson.

Ο Peterson έχει δημοσιεύσει περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση στην ιστοσελίδα του . Το βίντεό του έχει γίνει viral διεθνώς και το έχουν δει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Πολλοί εκφράζουν την αποστροφή τους για το περιεχόμενο του βίντεο.

«Μια κουλτούρα μίσους που μεταμφιέζεται σε αγάπη», λέει ένας Αμερικανός χρήστης στο X.

Στο Helsinki Pride επιτέθηκε και η έκφραση των χριστιανών

Δημοσιεύτηκαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση που συνέβη κατά τη διάρκεια του Helsinki Pride στις 29 Ιουνίου, όπου ένα όχημα που έφερε πινακίδες κατά των ομοφυλοφίλων δέχτηκε επίθεση από πολλά άτομα.

Η επίθεση έγινε δίπλα στο Narinkkator του Ελσίνκι. Το αυτοκίνητο έφερε ένα τρέιλερ με σχόλια κατά των ομοφυλοφίλων και πινακίδες που επέκριναν την εκδήλωση Pride. Στο βίντεο, το τρέιλερ ανατρέπεται και κάποιοι από τους γύρω βανδαλίζουν τις πινακίδες στο τρέιλερ χτυπώντας τις, για παράδειγμα, με skateboards. Στο τέλος του βίντεο, ένας ανεκτικός ομοφυλόφιλος αναρχικός αφοδεύει πάνω από τη σπασμένη πινακίδα για να διασφαλίσει ότι ο χώρος είναι ασφαλής για όσους συμμετέχουν στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη