Οι ΗΠΑ μετακινούν πολεμικά αεροσκάφη: Ενισχύουν τη στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή

ΗΠΑ: Στέλνει μαχητικά 5ης γενιάς F-22 στις αεροπορικές βάσεις της Μέσης Ανατολής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν δέκα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 σε στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή για να βοηθήσουν στην άμυνα του Ισραήλ έναντι πιθανών επιθέσεων από το Ιράν .

«Τα αεροσκάφη επιτήρησης F/A-18 και E-2D Hawkeye απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο (Theodore Roosevelt) στον Κόλπο του Ομάν και έφθασαν σε άγνωστη βάση χθες», δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με η βρετανική Independent .

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν διέταξε αυξημένη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή εν μέσω ανησυχιών για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά τις δολοφονίες της περασμένης εβδομάδας του ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, Φουάντ Σουκρ, και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς στο Ιράν , Ισμαήλ Χανίγιε. .

Και οι δύο ομάδες υποστηρίζουν το Ιράν.

Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι δώδεκα F-22 αναμένεται να φτάσουν στη Μέση Ανατολή τις επόμενες ημέρες .

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα παραμείνουν τα αεροπλάνα στη βάση, όλα εξαρτώνται από το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Η κίνηση των στρατευμάτων έρχεται καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι δημοσίευσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μια πυραυλική επίθεση που έπληξε μια στρατιωτική βάση στο Ιράκ χθες , τραυματίζοντας αμερικανικό προσωπικό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην αεροπορική βάση al-Asad , αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη