Σταθμός φυσικού αερίου του Κουρσκ στα ουκρανικά χέρια: Απαραίτητος για τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της ΕΕ


Ο σταθμός φέρνει 30 δισ.κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως!

Η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ δείχνει να έχει ενεργειακές επιπτώσεις στην Ευρώπη, και αυτό γιατί σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τον σταθμό φυσικού αερίου στην Σούτζα και μια καταστροφή του θα επιφέρει τεράστια οικονομική κρίση στην ΕΕ.

Οι εικόνες της πόλης είναι αποκαλυπτικές των ουκρανικών πληγμάτων οι οποίοι οχυρώνονται περιμένοντας την όποια ρωσική αντεπίθεση, η οποία δυσκολεύεται να γίνει λόγω έλλειψης στο σημείο ισχυρών δυνάμεων.


Ο σταθμός είναι σημαντικός καθώς αποτελεί την αρχή για την αποστολή φυσικού αερίου στην ΕΕ με ικανότητα αποστολής 30δισ.κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως .

Ο σταθμός είναι μέρος του αγωγού Bratstvo (Brotherhood) και τροφοδοετείται από το κοίτασμα φυσικού αερίου Urengoy ενώ διέρχεται από την Ουκρανία στη Σλοβακία και χωρίζεται σε δύο κατευθύνσεις, τροφοδοτώντας χώρες της Ευρώπης.

Ο αγωγός αυτός πριν τον πόλεμο ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς άξονες μεταφοράς φυσικού αερίου προς τα δυτικά και παραμένει από τους μεγαλύτερους ακόμα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την κατάσταση επιτόπου.

Οι σταθμοί μεταφοράς και μέτρησης φυσικού αερίου Σούντζα στην περιοχή Κούρσκ της Ρωσίας είναι το μοναδικό σημείο εισόδου του ρωσικού φυσικού αερίου στο ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου για περαιτέρω μεταφορά στην Ευρώπη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη