Η FSB αποκάλυψε πώς ο Χίτλερ σχεδίαζε να ρίξει ατομική βόμβα στις ΕΣΣΔ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Στις 14 Σεπτεμβρίου 1945, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού τομέα Novosibirsk της πόλης του Βερολίνου, Υποστράτηγος Alexei Sidnev, έστειλε ένα ειδικό μήνυμα στον Αναπληρωτή Λαϊκό Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΣΣΔ, συνταγματάρχη Ivan Serov , σχετικά με την πρόοδο της Έρευνα για την υπόθεση ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Υπουργείου Δημόσιας Παιδείας και Προπαγάνδας του Ράιχ, SA Gruppenführer Werner Wächter, αποκαλύπτουν έγγραφα που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Όπως αποδείχθηκε κατά τις ανακρίσεις, ο Werner Wächter , ως Επιτελάρχης της Κύριας Διεύθυνσης Προπαγάνδας του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος ( NDSAP ), ήταν υπεύθυνος για τη γενική επισκόπηση των εξοπλισμών και των κατασκευών στο ίδιο τμήμα.

Ο Wächter πίστευε ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξοπλισμών ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ατομικές βόμβες το 1945. Πηγή: Screenshot, FSB

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Wächter κατέθεσε για την ανάπτυξη νέων τύπων όπλων από τη ναζιστική Γερμανία και ειδικά για τη γερμανική ατομική βόμβα.

«Το ίδιο έτος 1944 αναπτύχθηκαν έργα για βομβαρδιστικά με πολύ μεγάλη εμβέλεια, τα οποία μπορούσαν να βομβαρδίσουν τα στρατιωτικά κατασκευαστικά κέντρα της Σοβιετικής Ένωσης στα Ουράλια και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Αμερική . Αυτά τα βομβαρδιστικά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ατομικών βομβών», ανέφερε.

Ο κύριος ηγέτης όλων των εργασιών για τους πιο πρόσφατους τύπους όπλων ήταν ο στρατηγός Walter Dornberger , ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή των πυραύλων κρουζ V-1 και V-2 και των ατομικών βομβών.

Ήδη το 1943 , σε μια συνομιλία με τον Dominik , τον αρχιμηχανικό του Υπουργείου Προπαγάνδας, ο Wächter έμαθε ότι εργάζονταν για τη δημιουργία μιας ατομικής βόμβας.

Αργότερα, ο Wechter, από συνομιλίες με τον καθηγητή Dr. Έμαθε από τον Erich Schumann και τον καθηγητή Menzel ότι οι εργασίες για τις ατομικές βόμβες πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Kaiser Wilhelm στο Βερολίνο .

Ο επικεφαλής του τμήματος παραγωγής του Υπουργείου Εξοπλισμών, Karl-Otto Saur, και ο αναπληρωτής του, Feldman, ήταν προσωπικά υπεύθυνοι για την παραγωγή ατομικών βομβών.

Ο στρατηγός Dornberger και ο δρ. Erich Schumann, ο οποίος ασχολήθηκε ειδικά με ερευνητικά ερωτήματα που σχετίζονται με την παραγωγή της ατομικής βόμβας.

Πηγή: Screenshot, FSB

Όπως φαίνεται από το υλικό της ποινικής υπόθεσης, στις 10 Οκτωβρίου 1945, ο υποστράτηγος Serov συμμετείχε προσωπικά στην ανάκριση του Wächter σχετικά με την παρουσία της ατομικής βόμβας και των πυραύλων V-2 στη Γερμανία.

«Γνώριζα ότι το Υπουργείο Εξοπλισμών έκανε πρακτική δουλειά για την προετοιμασία της χρήσης της ατομικής βόμβας. Έμαθα για αυτό από τον φίλο μου, τον συντάκτη του μυστικού κυβερνητικού δελτίου, Χανς Χέρτελ », είπε ο Γουάχτερ κατά τη διάρκεια αυτής της ακρόασης.

Όπως πρόσθεσε, ο Hertel του είπε τον Φεβρουάριο του 1945, εκ μέρους του υπουργού προπαγάνδας Joseph Goebbels , ότι πήγε για επαγγελματικό ταξίδι στην πόλη Celle και ότι συναντήθηκε εκεί με τον γνωστό του, επικεφαλής της Σχολής Αεροπορίας Ειδικών Δυνάμεων , συνταγματάρχη. Hermann Haj , ο οποίος είπε ότι το σχολείο χρησιμοποιεί αεροπλάνα τελευταίας κατασκευής.

Δήλωσε ότι αυτά τα αεροσκάφη έχουν μεγάλη εμβέλεια και θα είναι οπλισμένα με ατομική βόμβα.

Ο συνταγματάρχης Χάτζο είπε ότι το νέο αεροπλάνο είχε σκοπό να βομβαρδίσει με ατομικές βόμβες τα βιομηχανικά κέντρα της Σοβιετικής Ένωσης, που βρίσκονται στα Ουράλια και την Κεντρική Ασία .

Πηγή: Screenshot, FSB

«Με βάση τη συνομιλία με τον Dominic και τον Hertel, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξοπλισμών ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει ατομικές βόμβες το 1945. Δεν έχω ακριβείς πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκαν ατομικές βόμβες εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή ο πόλεμος», είπε ο Wächter.

Αλλά όπως αποκάλυψε επίσης, υπήρχαν ορισμένα σημάδια που του έδωσαν λόγους να πιστεύει για την πιθανή χρήση της ατομικής βόμβας στον πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης το καλοκαίρι του 1945.

«Σε μια από τις συνομιλίες, ο υφυπουργός Προπαγάνδας, δρ. Ο Werner Naumann , μιλώντας για τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στη Γερμανία στην τελευταία φάση του πολέμου, είπε ότι όλα θα πρέπει σύντομα να αλλάξουν προς το καλύτερο και ανέφερε ότι ο Χίτλερ είπε σε έναν μικρό κύκλο έμπιστων ανθρώπων: «Ο Θεός να με συγχωρέσει τα τελευταία 14 μέρες πολέμου», θυμάται.

Πηγή: Screenshot, FSB

Σύμφωνα με τα λόγια του, σε σύγκριση με άλλα δεδομένα, πιστεύει ότι αυτή η οδηγία ήταν μια πτέρυγα εντατικών προετοιμασιών για τη χρήση μυστικών όπλων, προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 1945.

Ωστόσο, τα σχέδια του Χίτλερ να χρησιμοποιήσει την ατομική βόμβα κατά της Σοβιετικής Ένωσης δεν έμελλε να πραγματοποιηθούν, καθώς η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε τον Μάιο του 1945.

Ο Wächter είπε ότι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί διεξήγαγαν τη δική τους έρευνα προς την ίδια κατεύθυνση εκείνη την εποχή.

Αλλά η Γερμανία λέγεται ότι είναι 18 μήνες μπροστά τους.

Σύμφωνα με τη Μόσχα , ως υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ναζί, ο Wächter καταδικάστηκε σε θάνατο με πυροβολισμό και πιθανότατα εκτελέστηκε τον Αύγουστο του 1946 .

Τα τελευταία έγγραφα δημοσιεύθηκαν από το FSB για την 79η επέτειο από τις επιθέσεις με ατομική βόμβα στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι .

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη