Μελέτη στη Νότια Κορέα: Τα εμβόλια mRNA COVID-19 αυξάνουν τον κίνδυνο ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑΣ κατά 620%


Τα εμβόλια mRNA για τον κοροναϊό Wuhan (COVID-19) αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) κατά έξι φορές, σύμφωνα με μελέτη Νοτιοκορεατών ερευνητών.

Η εργασία των συγγραφέων της μελέτης από το Wonju College of Medicine του Πανεπιστημίου Yonsei δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου στο Nature Communications. Η μελέτη αρχικά προσπάθησε να εξετάσει τους μακροπρόθεσμους κινδύνους των αυτοάνοσων ασθενειών του συνδετικού ιστού (AI-CTDs), όπως ο ερυθηματώδης λύκος, η γυροειδής αλωπεκία, η ψωρίαση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερα από εννέα εκατομμύρια άτομα στα οποία έγινε ένεση με τουλάχιστον μία δόση mRNA εμβολίου COVID-19. Τα δεδομένα από τα εννέα εκατομμύρια χωρίστηκαν σε δύο – μια κοόρτη εμβολιασμού και μια ομάδα ιστορικού ελέγχου.

Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού της Νότιας Κορέας – το 96,6 τοις εκατό των ενηλίκων ολοκλήρωσε τη σειρά πρωτογενών εμβολίων COVID-19 έως τον Οκτώβριο του 2022 – επέτρεψε στους ερευνητές να μελετήσουν το ιστορικό υγείας της ομάδας ελέγχου. Τα δεδομένα υγείας για την ομάδα ελέγχου εξετάστηκαν για δύο χρόνια πριν από την πρώτη τους δόση εμβολίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ακριβώς πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου. Εν τω μεταξύ, η ομάδα εμβολιασμού παρατηρήθηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

«Λίγο μετά το ξέσπασμα του COVID-19, τα εμβόλια εμφανίστηκαν ως [μια]… παρέμβαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας», έγραψαν οι συγγραφείς. Ωστόσο, αναγνώρισαν ότι «η αποτελεσματικότητα του εμβολίου [του COVID-19] μειώνεται με την πάροδο του χρόνου» και ότι τα στελέχη SARS-CoV-2 όπως το B11529 omicron μπορούν να παρακάμψουν την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη