Ήττα ΗΠΑ, κατάρρευση Zelensky - Απέτυχε το σχέδιο για... πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό - Πνίγηκε στο αίμα η εισβολή στο Kursk


Αντεπίθεση Ουκρανών στο Kursk - Shoigu: Η Ουκρανία έχασε πάνω από 115.000 στρατιώτες και 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από τις 14/6.

 Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης για τους Ουκρανούς έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της απελπισίας… και αγγίζει πλέον εκείνα της απόλυτης καταστροφής.
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε πολλές κατευθύνσεις του μετώπου, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Pokrovsk, κατακτά διαρκώς νέα εδάφη και οικισμούς και το κυριότερο απωθεί οποιεσδήποτε επιθετικές κινήσεις των Ουκρανών, οι οποίες συνήθως καταλήγουν… σε μακελειό, όπως συνέβη το τελευταίο 24ωρο τόσο στο Novgorodskoye και στο νησί Tendra Spit, όσο όμως και στην επαρχία Kursk όπου 300 Ουκρανοί επιχείρησαν να εισβάλλουν με την υποστήριξη δεκάδων τανκ και τεθωρακισμένων οχημάτων.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ρώσοι έχουν καταλάβει από τις 16 Ιουνίου του 2024 έως σήμερα, πάνω από 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχίζουν να προελαύνουν...
Πολλοί Ρώσοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί εκτιμούν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει εντός του 2024 με ρωσική νίκη, καθώς το Κίεβο θα αναγκαστεί να πάει σε διαπραγματεύσεις ακριβώς λόγω της αδυναμίας του να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.
Μάλιστα, Ουκρανοί αξιωματούχοι, όπως ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Zelensky, Alexey Arestovych εκτίμησε ότι εάν πέσει το Pokrovsk, εκεί όπου οι Ρώσοι καταγράφουν μεγάλες επιτυχίες, τότε αυτή θα είναι η αρχή της καταστροφής… που θα οδηγήσει και σε πλήρη κατάρρευση του μετώπου.

Matviychuk (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής): Δεν είναι πλέον εφικτό το σχέδιο πολέμου μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Η πρόσφατη δήλωση πρόθεσης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ότι είναι έτοιμος να βάλει τη βάση για τον τερματισμό του πολέμου είναι το προϊόν συνειδητοποίησης των Δυτικών υποστηρικτών του Κιέβου ότι το σχέδιο τους να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, δεν είναι πλέον εφικτό.
Αυτό υποστηρίζει ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής και βετεράνος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Anatoliy Matviychuk, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι παρά τις δηλώσεις αυτές, προς το παρόν το Κίεβο δεν έχει καμία πρόθεση να διευθετήσει μόνιμα τη σύγκρουση.
«Φυσικά και είναι τέχνασμα.
Υπάρχει το θέμα των παραδόσεων των F-16, αναφέρεται πως αυτά έχουν ήδη εμφανιστεί στην Ουκρανία.
Υπάρχουν οι αποστολές ισχυρών όπλων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.
Είναι επίσης η αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού, η μετάβαση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ουκρανία δεν θέλει ειρήνη, ότι δεν θέλει να είναι ένα ουδέτερο κράτος.
Η Ουκρανία θέλει να είναι μια περιφερειακή δύναμη που να μπορεί να απειλήσει τη Ρωσία» αναφέρει ο Matviychuk.
Όπως λέει, η καλύτερη επιλογή για το Κίεβο είναι να υπογράψουν μια συνθήκη ειρήνης προκειμένου να «ανακτήσουν, να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική τους ικανότητα και ίσως το οικονομικό δυναμικό, να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, να αναβιώσουν τον στρατό τους και να εκπαιδεύσουν νέο προσωπικό, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες».

Πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις από το Κίεβο

Σύμφωνα με τον Matviychuk, το Κίεβο αναζητά μια εναλλακτική λύση στη λεγόμενη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky, που – όπως λέει - στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τελεσίγραφο προς τη Ρωσία.
Μάλιστα τονίζει ότι το Κίεβο μπορεί ακόμα και να συμφωνήσει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στη Μόσχα, πιθανώς αναγνωρίζοντας την κυριαρχία της Ρωσίας σε Kherson, Zaporizhia καθώς και στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Luhansk και του Donetsk.
«Είναι σίγουρο ότι η νέα «φόρμουλα ειρήνης» θα ετοιμαζόταν σχεδόν σίγουρα από το Κίεβο έχοντας στο μυαλό τη… ρεβάνς» επισημαίνει ο Ρώσος αναλυτής.

Κίνδυνος εμφύλιου

Όπως λέει ο Matviychuk, η πρόταση του Zelensky για ειρηνευτικές συνομιλίες υποκινείται από τον φόβο ενός εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχουν μόνο οι ριζοσπάστες που αντιτίθενται στον Zelensky.
Σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Ουκρανίας είναι εναντίον του» επισημαίνει ο Ρώσος αναλυτής,
«Επομένως, εάν η κατάσταση στην πρώτη γραμμή δεν επιλυθεί, εάν αυτή η σφαγή – πρόκειται για μια τρομερή σφαγή – δεν σταματήσει, τότε η Ουκρανία θα καταλήξει όχι μόνο σε έναν πόλεμο, αλλά σε έναν εμφύλιο πόλεμο στα χέρια του», προειδοποιεί ο αναλυτής.
Όπως λέει, οι Δυτικοί πιθανότατα κατέληξαν στα ίδια συμπεράσματα και τον συμβούλεψαν να κάνει κίνηση για την ειρήνη προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία και να παραμείνει ζωντανός.

Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Προδοσία στην Ουκρανία, τα εδάφη που πήρε η Ρωσία τα χάνουμε οριστικά

Το Κίεβο θέλει να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, επειδή δεν πιστεύει στη νίκη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο Ουκρανός απόστρατος στρατηγός Serhiy Krivonos σε συνέντευξή του στο κανάλι Fabrika Novostey στο YouTube.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για την ανάγκη προετοιμασίας του πληθυσμού για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία το 2024, ο Krivonos είπε ότι δεν έχει ακούσει τη λέξη «νίκη» από τα στόματα κορυφαίων Ουκρανών αξιωματούχων τους τελευταίους έξι μήνες.
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να πάρει πίσω τα εδάφη που έχασε κατά τη διάρκεια του πολέμου, πρόσθεσε ο απόστρατος στρατηγός.
«Υποψιάζομαι ότι μας προδίδουν, για να το θέσω ήπια», κατέληξε ο στρατηγός.

Παρέμβαση Putin για επιθέσεις Ουκρανών στο Kursk: Πρόκληση, στοχεύουν άμαχους

Παρέμβαση για τις επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην ρωσική επαρχία Kursk έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά την έναρξη συνεδρίασης της κυβέρνησης.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο ότι έχει αναλάβει στρατιωτική δράση που συνιστά πρόκληση, καθώς εξαπολύει επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών υποδομών.
«Το καθεστώς του Κιέβου έχει αναλάβει άλλη μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση και επιτίθεται χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων και πυραυλικών επιθέσεων σε πολιτικά κτίρια» υποστήριξε ο Putin.
«Θα ήθελα να πω ότι με βάση τα αποτελέσματα της συνομιλίας μου με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιφέρειας Kursk, Alexey Smirnov, δόθηκαν οδηγίες σε μια σειρά πολιτικών υπηρεσιών προκειμένου να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής.
Ζητώ από την κυβέρνηση να φροντίσει για αυτό χωρίς καθυστέρηση» υπογράμμισε ο Putin, ο οποίος έδωσε εντολή στον πρώτο αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Denis Valentinovich Manturov να συντονίσει το κυβερνητικό έργο.
Τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται μαζικές επιθέσεις των Ουκρανών κατά του Kursk με πυραύλους και drones ενώ υπήρξε και απόπειρα εισβολής από Ουκρανούς στρατιώτες.
Από τιςεπιθέσεις αυτές οι απώλειες των Ρώσων εκτιμώνται σε τουλάχιστον 28.

Επίθεση... Ουκρανών με άρματα μάχης στο Kursk - Τους διέλυσαν οι Ρώσοι

Τεταμένη ήταν και σήμερα Τετάρτη 7/8 η κατάσταση στα σύνορα στη ρωσική επαρχία του Kursk, όπου χθες 6/8 περίπου 300 Ουκρανοί στρατιώτες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας ακόμα και άρματα μάχης.
Ο κυβερνήτης του Kursk, Alexey Smirnov, αν και υποστήριξε πως οι ρωσικές στρατιωτικές και συνοριακές δυνάμεις κατάφεραν να τους απωθήσουν, επισήμανε πως η ένταση παραμένει και πως διεξάγονταν ακόμα μάχες στα σύνορα.
Παρόλο αυτά ο Smirnov τόνισε πως η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως απετράπη η προσπάθεια των Ουκρανών να διεισδύσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος και ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι ρωσικές δυνάμεις συνέχιζαν να εξουδετερώνουν τους εισβολείς.
Όπως αναφέρεται, οι ρωσικές δυνάμεις με μια σειρά αεροπορικών επιδρομών, πυραυλικών επιθέσεων και πυρών πυροβολικού εμπόδισαν τους Ουκρανούς να προχωρήσουν περαιτέρω.
Οι Ουκρανοί έχασαν 260 στρατιώτες και 50 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 7 αρμάτων μάχης, 3 οχημάτων μάχης πεζικού και 31 τεθωρακισμένων καθώς και δύο συστήματα αεράμυνας Buk M1.

Η εισβολή

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί της 6ης Αυγούστου, 300 Ουκρανοί της 22ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας επιχείρησαν να περάσουν στη Ρωσία χρησιμοποιώντας βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, ανάμεσα τους 11 άρματα μάχης και 20 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ είχαν προηγηθεί επιθέσεις με drones.
Ωστόσο, εντοπίστηκαν σχεδόν άμεσα και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, αν και οι μάχες συνεχίστηκαν έως αργά το βράδυ και έως σήμερα το πρωί στις περιοχές Sudjansky and Korenevsky.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ουκρανοί κατάφεραν να εισέλθουν στα χωριά Nikolaevo-Darino και Darino, ενώ ουκρανικές δυνάμειες φέρονται να εντοπίστηκαν και στην περιοχή του χωριού Nijny Klin, περίπου 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα, πριν τελικά αυτές εξουδετερωθούν.
Η εισβολή αυτή ενδεχομένως να ήταν μια από τις μεγαλύτερες που επιχείρησαν οι Ουκρανοί από την έναρξη του πολέμου.

Με ρουκέτες S - 8 και βλήματα Vikhr τα ρωσικά ελικόπτερα Ka – 52 χτύπησαν τους Ουκρανούς

Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 (Αλιγάτορες) χτύπησαν ουκρανικά στρατεύματα και οχήματα μάχης στα σύνορα με την περιοχή του Kursk ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Τα πληρώματα των στρατιωτικών ελικοπτέρων Ka-52 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικά στρατεύματα και οχήματα μάχης στα σύνορα με την περιοχή του Kursk.
Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ρουκετών S-8 και βλημάτων Vikhr σε καθορισμένους στόχους.
Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά την εκτόξευση ρουκετών τα πληρώματα πραγματοποίησαν αντιπυραυλικό ελιγμό, πυροβόλησαν φωτοβολίδες δόλωμα και επέστρεψαν στις βάσεις τους», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν σύμφωνα με τη Μόσχα.
2_244.jpg
Απομάκρυναν 600 Ρώσους πολίτες

Σε δηλώσεις του ο Alexey Smirnovκυβερνήτης της επαρχίας Kursk υποστήριξε πως πάνω από 600 Ρώσοι πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από τις βομβαρδισμένες περιοχές του Kursk σε ασφαλείς τοποθεσίες.
«Περίπου 600 κάτοικοι παραμεθόριων οικισμών της περιοχής Kursk, που εκκενώθηκαν λόγω των επιθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, βρίσκονται σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας» υποστήριξε ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Kursk, Andrei Belostotsky.
«Τώρα υπάρχουν 600 άτομα συνολικά, έχουμε περίπου 2.500 θέσεις στο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας, επομένως είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε όλους τους κατοίκους των περιοχών Korenevsky και Sudzhansky που θέλουν να μετακινηθούν στο προσωρινό κέντρο κράτησης» ανέφερε ο Belostotsky, επισημαίνοντας ότι για την υποδοχή των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής, έχουν προετοιμαστεί 15 κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Zakharova: Η τρομοκρατική επίθεση στο Kursk υπερτονίζει το στρατιωτικό αδιέξοδο των Ουκρανών

Το ουκρανικό καθεστώς επιτέθηκε στην περιοχή του Kursk σε μία προσπάθεια να επιδείξει μία φαινομενική επιθετική δραστηριότητα εν μέσω συνεχώ αποτυχιών στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Με τη βάρβαρη επίθεσή τους στην περιοχή του Kursk, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να σπείρουν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής και να επιδείξουν τουλάχιστον κάποια στρατιωτική δραστηριότητα εν μέσω συνεχών αποτυχιών των δυνάμεών τους στην περιοχή των συγκρούσεων.
Προφανώς, οι προσδοκίες των νεοναζί απέτυχαν γίνει πραγματικότητα και εκεί», είπε.
Είπε ότι τη νύχτα της 6ης Αυγούστου, Ουκρανοί μαχητές έπληξαν την πόλη Sudzha στο Kursk σε μία μαζική τρομοκρατική επίθεση με σημαντικές δυνάμεις πεζικού και βαριά τεθωρακισμένα οχήματα.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τη Zakharova, «έδωσαν αποφασιστική απάντηση στον εχθρό, ο οποίος υπέστη σημαντικές απώλειες».

Οι ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις από την Ουκρανία για το Kursk

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρόκειται να επικοινωνήσουν με την Ουκρανία σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο με τη Ρωσία, και ιδαίτερα για τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή του Kursk, όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος.
Όπως σημειώνεται από την αμερικανική κυβέρνηση, η Ουάσιγκτον πρόκειται να απαιτήσει από το Κίεβο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Οι Αμερικανοί ζήτησαν να «διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες», ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιες ακριβώς «λεπτομέρειες» αναφέρονται οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν μονάδες από την Kherson στο Kharkiv – Σχεδιάζουν επίθεση και στο Belgorod

Ο ουκρανικός στρατός έχει αναδιατάξει ορισμένες μονάδες, συμπεριλαμβανομένου του εθνικιστικού τάγματος SS Bears, στην περιοχή του Kharkiv για προκλήσεις στα σύνορα με τo Belgorod δήλωσε ο Vladimir Rogov επικεφαλής του κινήματος Είμαστε με τη Ρωσία.
«Το εθνικιστικό τάγμα SS Bears από την περιοχή Kherson, καθώς και άλλες ουκρανικές μονάδες έχουν σταλεί στην περιοχή Kharkiv στα σύνορα με τη Ρωσία.
Η συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού εκεί είναι αρκετά σημαντική.
Η παρουσία των εθνικιστικών ταγμάτων είναι σαφής.
Η αναδιάταξη των ουκρανικών δυνάμεων έγινε τις τελευταίες δύο εβδομάδες», είπε ο Rogov.
Πιστεύει ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να προετοιμάζει ενεργές ενέργειες στα σύνορα της περιοχής του Belgorod.
«Υπάρχει μια συσσώρευση δυνάμεων εκεί, η οποία εγείρει ορισμένες ανησυχίες ότι μετά την Περιφέρεια Kursk μπορεί να προσπαθήσουν να κάνουν προβοκάτσια στην περιοχή του Belgorod.
Η συσσώρευση δεν είναι αμυντική.
Ο σκοπός είναι να αποσπάσει την προσοχή των δυνάμεών μας από την υπεράσπιση του Kursk, σημείωσε.
Το εθνικιστικό τάγμα SS Bears είναι μια μονάδα επίθεσης που προέκυψε από τον Δεξιό Τομέα.
Αρκετά μέλη από το προσωπικό της μονάδας αιχμαλωτίστηκε κατά την απελευθέρωση της Μαριούπολης και καταδικάστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.

Alaudinov (Ρώσος διοικητής): Το τελευταίο χαρτί Zelensky… καταρρέει το μέτωπο στο Donetsk

Με τις επιθέσεις στην περιοχή του Kursk, ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες του δυνάμεις με φόντο την κατάρρευση του μετώπου προς την κατεύθυνση του Donetsk αλλά και τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ υποστηρίζει ο Apty Alaudinov, διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat και αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων. της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Βλέπουμε ότι το μέτωπο έχει ήδη καταρρεύσει.
Η Ουκρανία καταλαβαίνει ότι δεν είναι καν σε θέση να το σταματήσει.
Οπότε προσπαθούν να πάρουν κάτι, τουλάχιστον για να δείξουν στους αφέντες τους ότι μπορούν ακόμα να κάνουν κάτι.
Για να κάνουν θόρυβο και να προσπαθήσουν με κάποιο τρόπο να διαπραγματευτούν για κάτι.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν τους πόρους για καταλάβουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο, όσο κι αν θέλουν», είπε μιλώντας στο Soloviev Live TV ο Alaudinov.
«Ακόμη και εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν εξαπολύσει αυτή τη λεγόμενη «αντεπίθεση», ακόμη και αυτοί καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι πραγματικά δεν έχουν καμία πιθανότητα να κάνουν κάτι σοβαρό» υποστήριξε ο Alaudinov, ο οποίος εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει εντός του 2024 με ρωσική νίκη.

Μετά την εισβολή και πυραυλική απειλή στο Kursk

Πυραυλική απειλή κηρύχθηκε στο Kursk, μία μέρα την εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων.
Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής, Alexey Smirnov, ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram.
«Περιοχή Kursk: Εάν βρίσκεστε στο σπίτι, πρέπει να βρείτε καταφύγιο σε δωμάτια χωρίς παράθυρα με συμπαγείς τοίχους.
Πηγαίνετε στο πλησιέστερo καταφύγιο».

Miroshnik (Ρωσία): Η Ουκρανία χάνει στο μέτωπο, δέχεται πιέσεις από παντού

Η Ουκρανία, η οποία υφίσταται τεράστιες ήττες στο πεδίο της μάχης, συμπεριφέρεται σαν ένα κυνηγημένο τσακάλι και για αυτό επιτίθεται σε σπίτια αμάχων και υποδομές πολιτών στη Ρωσική Ομοσπονδία λέει ο Rodion Miroshnik, πρέσβης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου.
«Η Ουκρανία πιέζεται τώρα ενεργά από διαφορετικές πλευρές για την ανάγκη να μπει σε διαπραγματεύσεις» επισημαίνει ο Miroshnik.
«Τώρα, ελλείψει πιθανότητας για στρατιωτικές νίκες, βλέπουμε την κατάσταση στο Belgorod, προς την κατεύθυνση της Gorlovka…
Εάν με ρωτάτε εάν αυτοί οι άνθρωποι θα σταματήσουν σε κάτι, για το εάν υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που είναι απαράδεκτες για αυτούς, τότε θα πω… όχι.
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι η Ουκρανία είναι πλέον ένα κυνηγημένο τσακάλι που είναι έτοιμο να δαγκώσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αδιαφορώντας παντελώς για κανόνες και αρχές σχετικά με το Διεθνές ανθρωπιστικό Δίκαιο» υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Rogov (Ρωσία): Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν δυνάμεις στο Belgorod

Για τη συγκέντρωση ισχυρών ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv, στη συνοριακή περιοχή με το Belgorod προειδοποιεί ο Ρώσος αξιωματούχος Vladmir Rogov.
«Το εθνικό τάγμα «SS Bears» από την περιοχή Kherson, καθώς και άλλες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έχουν σταλεί στην περιοχή Kharkiv στα σύνορα με τη Ρωσία», επισημαίνει ο Rogov, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για αμυντικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την εκτίμησή του, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να προετοιμάζουν ενεργές ενέργειες στα σύνορα της περιοχής του Belgorod.
«Υπάρχει συσσώρευση δυνάμεων εκεί, που εγείρει ορισμένες ανησυχίες ότι μετά την περιοχή του Kursk θα προσπαθήσουν να κάνουν μια πρόκληση στην περιοχή του Belgorod.
Η συγκέντρωση των δυνάμεων αυτών δεν είναι αμυντικής φύσης.
Ο στόχος τους είναι να τραβήξουμε  δυνάμεις μας για την άμυνα του Kursk και του Belgorod από άλλες κατευθύνσεις» τόνισε ο Rogov.

Shoigu: Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 115.000 στρατιώτες σε δύο μήνες

Η Ουκρανία έχασε πάνω από 115.000 στρατιώτες σε λιγότερο από δύο μήνες υποστήριξε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία από τις 14/6 έχει καταλάβει πάνω από 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους.
«Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες, η περιοχή που απελευθερώθηκε από τα στρατεύματά μας αυξήθηκε κατά 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα και τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, περισσότερους από 115.000 στρατιώτες...
Αν και όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που είχε θέσει ο πρόεδρος μας.
Η θέση μας είναι σαφής, κατανοητή… τα στρατεύματα μας προχωρούν» υποστήριξε ο Shoigu.

Lebedev (Ρωσία): Στο Ismail της Οδησσού το ουκρανικό αεροδρόμιο για τα F-16

Στην περιοχή του Ismail, στην επαρχία της Οδησσού πρόκειται οι Ουκρανοί να κατασκευάσουν αεροδρόμιο για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα τους προμηθεύσει η Δύση.
Αυτό αποκαλύπτει ο Sergei Lebedev, επικεφαλής ρωσικών μυστικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti o Lebedev υποστηρίζει πως η σχετική τοποθεσία θα είναι κοντά στο Ismail.
Επισημαίνει μάλιστα πως θα πρόκειται κυρίως για την ανακατασκευή παλαιότερων αεροδρομίων τόσο στο Ismail όσο και σε μια άλλη περιοχή κοντά στο χωριό Limanskoye στην περιοχή Belgorod-Dnestrovsky.
Κατά τον Lebedev, για την ανακατασκευή των αεροδιαδρόμων απαιτείται σημαντική ποσότητα ασφάλτου, αναφέροντας πως ήδη έχει δοθεί μια μεγάλη παραγγελία σε εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος κοντά στα προάστια της Οδησσού.
Όπως λέει ο Lebedev, η συγκεκριμένη ποσότητα της παραγγελίας είναι αρκετή για την κατασκευή (ή επανακατασκευή) του αεροδρομίου.

Sleboda (Ρώσος πολιτικός επιστήμονας): Ξεπερασμένα τα F-16 - Δεν στέκονται απέναντι στα Su-35S και Su-57

Τα μαχητικά που δίνει η Δύση στην Ουκρανία είναι ξεπερασμένα υποστηρίζει ο Mark Sleboda, Ρώσος πολιτικός επιστήμονας εκτιμά ότι.
Κατά τη γνώμη του, τα αεροπλάνα δεν θα μπορούν να αντέξουν το καλύτερο σύστημα αεράμυνας στον κόσμο.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι τα F-16 θα γίνουν «επιθυμητός στόχος» για τον ρωσικό στρατό και θα βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο κοντά στη γραμμή μάχης.
«Ταυτόχρονα, η ρωσική πλευρά δεν θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν πυραύλους αέρος-εδάφους», πιστεύει ο Sleboda, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει ότι θέλουν να δώσουν ένα «ηχηρό μάθημα» στην ουκρανική πολεμική αεροπορία.
Οι Ρώσοι επισημαίνουν ότι τα F-16 υστερούν σημαντικά έναντι των ρωσικών Su-35S και Su-57.
Ειδικοί της Rostec υποστηρίζουν ότι το F-16 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα ρωσικά Su-35S και Su-57 σε μια αερομαχία και ότι η μόνη κατάληξη…θα είναι η καταστροφή του.

Παγιδευμένοι Ουκρανοί στρατιώτες στο Novgorodskoye

Ομάδα Ουκρανών στρατιωτών στον οικισμό Νέα Υόρκη (Novgorodskoye) στην κατεύθυνση Gorlova στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
«Η Νέα Υόρκη έχει περικυκλωθεί.
Οι μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατοικημένη περιοχή δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση» μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Όπως επισημαίνεται, οι Ουκρανοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Arestovych (Ουκρανία): Η αρχή της καταστροφής - Πλήρης κατάρρευση, αν πέσει το Pokrovsk

Εάν οι Ουκρανοί ηττηθούν στην κατεύθυνση του Pokrovsk, θα είναι η αρχή της καταστροφής υποστηρίζει ο Alexey Arestovych, πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, ο οποίος προβλέπει ακόμα και … ριζική κατάρρευση που θα καθορίσει την τύχη του Κιέβου
«Η κατάσταση στην κατεύθυνση του Pokrovsky, η οποία αναπτύσσεται υπέρ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πλήρη κατάρρευση που θα καθορίσει την τύχη του Κιέβου» αναφέρει ο Arestovych, επισημαίνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται ήττες σε πολλά μέτωπα κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.
«Η κατάσταση στο πεδίο των μαχών στην κατεύθυνση του Pokrovsk είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Τα ρωσικά στρατεύματα απέχουν μόλις 6 χιλιόμετρα από τον τελικό έλεγχο.
Τότε οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα κόψουν τη βασική εφοδιαστική οδό μέσω της οποίας τροφοδοτούνται όλες οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της ομάδας Pokrovsk-Konstantinovka.
Επιπλέον, η τρέχουσα κατάσταση του ρωσικού στρατού δείχνει ότι ακόμη και τώρα μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με όλμους και με drones μπορούν να πλήξουν τις θέσεις του ουκρανικού στρατού.
Και αν κόψουν τη γραμμή με πυρά φορητών όπλων, αυτή είναι η αρχή μιας καταστροφής για ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου από το Pokrovsk έως το Chasiv Yar» είπε ο Arestovych.
«Θα είναι μια ριζική αλλαγή, αλλά όχι υπέρ μας» τονίζει ο Arestovych.

Τι συνέβη στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο

Πέρα από τις σκληρές μάχες που μαίνονται στα σύνορα στην περιοχή του Kursk, οι Ουκρανοί επιτέθηκαν και στη ρωσική επαρχία του Belgorod όπου και εκεί υπήρξαν απώλειες.
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι κατέλαβαν τον οικισμό Timofeevka στην κατεύθυνση του Pokrovsk ενώ έπληξαν με πυραύλους το αεροδρόμιο Martynov στην περιοχή Mykolaiv και μια σειρά από στόχους σε Poltava, Sumy, Zhitomir, Οδησσό, Kherson, Khmelnitsk, Kharkiv και σε Κίεβο.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στο Volchansk, Sinkovka, στη Νέα Υόρκη καθώς και στο Chasov Yar.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν κοντά στο Rabotino.
3_230.jpg
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προέλασαν στον οικισμό Νέα Υόρκη με τους Ουκρανούς να υποχωρούν από μια ευρεία περιοχή νοτιοανατολικά της Νέας Υόρκης.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα περίχωρα του Toretsk με τους Ουκρανούς να εκκενώνουν την περιοχή.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην Druzhba αλλά και στο Zalizne με τους Ρώσους να υποστηρίζουν πως εξουδετέρωσαν τουλάχιστον 355 Ουκρανούς στρατιώτες.
11_57.jpg
Στην κατεύθυνση Avdeevka - Pokrovsk, οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν ότι κατέλαβαν την Timofeevka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν στα ανατολικά προάστια του Zhelannoe και στον οικισμό.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην Ivanovka, στο Mezhevoe καθώς και κοντά στη Vozdvyzhenka και στην Κarlovka.
12_42.jpg
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Volchansk, στη Staritsa, στο Tykhoe, κοντά στο Glubokoye, στην Prylipka και στο Zelene.
16_13.jpg

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη