Το Ελληνικό Λιμενικό φτάνει μόλις 50 μέτρα από την ακτή της Αλικαρνασσού σε καταδίωξη διακινητή - Αυτοί θα έρθουν νύχτα; (ΒΙΝΤΕΟ)


Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε στα παράλια της Μικράς Ασίας εν ώρα καταδίωξης: «Σοκ» στα Τουρκικά ΜΜΕ από το ξεφτίλισμα των Τουρκικών αρχών στην Αλικαρνασσό


Καταδίωξη Τούρκου διακινητή παράνομων μεταναστών από σκάφος του Λιμενικού. Αυτή τη φορά οι λιμενικοί ακολούθησαν την λέμβο του δουλέμπορα μέχρι τα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα στην Αλικαρνασσό.

Η  Ελληνική ακτοφυλακή φέρεται να εισήλθε στον κόλπο Akçabük, φτάνοντας σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την τουρκική ακτή. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε από πολίτες, προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των τουρκικών αρχών, με την τουρκική ακτοφυλακή, καθώς και κλιμάκια της Χωροφυλακής και του Λιμενικού, να σπεύδουν στην περιοχή για τη διεξαγωγή έρευνας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ακολουθούσε άλλο σκάφος, το οποίο προφανώς καταδίωκε, και εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα σε μια προσπάθεια να το συλλάβει. Η ελληνική ακτοφυλακή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την καταδίωξη και, αφού έγινε αντιληπτή από τις τουρκικές αρχές, αποχώρησε από την περιοχή, εγκαταλείποντας τα τουρκικά ύδατα. Το συμβάν αυτό, όπως καταγγέλλουν οι τουρκικές αρχές, συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας.

Η άμεση αντίδραση των τουρκικών πολιτών που βρίσκονταν στην περιοχή ήταν να ειδοποιήσουν την τουρκική ακτοφυλακή για την παρουσία του ελληνικού σκάφους. Οι αρμόδιες τουρκικές αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για το περιστατικό, εξετάζοντας τα στοιχεία και τις μαρτυρίες. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να διαβιβάσει επίσημη διαμαρτυρία προς την ελληνική πλευρά, επισημαίνοντας την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη