Γερμανία: Συνελήφθησαν 7 ύποπτοι για ομαδικό βιασμό 18χρονης, μεταξύ των υπόπτων Ιρακινών και Σύριων


Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκαν δύο περιστατικά ομαδικού βιασμού στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με συμμετοχή αλλοδαπών δραστών. Στη μία υπόθεση, επτά άτομα κατηγορούνται για τον βιασμό μιας 18χρονης κοπέλας στην πόλη Χέρφορντ. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μπίλεφελντ, η κοπέλα φέρεται να ναρκώθηκε με «σταγόνες νοκ άουτ» και βιάστηκε επανειλημμένα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο σε πάρκινγκ.

Ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκονται δύο Ιρακινοί, ένας Γερμανοσύριος και τέσσερις άτομα με γερμανική υπηκοότητα. Κάποιοι από τους Γερμανούς φέρεται να έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο, αλλά η Γερμανία δεν δημοσιεύει επίσημα τέτοιες πληροφορίες. Μάλιστα, ένα από τα άτομα που κατηγορούνται είναι γυναίκα. Οι δράστες είναι ηλικίας 18-21 ετών, με τους δύο Ιρακινούς να θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση.

Το έγκλημα συνέβη στις 24 Αυγούστου σε ένα πάρκινγκ ταχυφαγείου, και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκαν ναρκωτικά στο νυχτερινό κέντρο GoParc, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο παρακολούθησης από την περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης του GoParc, Λούκας Κούλμαν, δήλωσε ότι η επιχείρησή του δεν φέρει ευθύνη για το περιστατικό, τονίζοντας ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές παρέχοντας όλα τα στοιχεία που διαθέτει. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διάφορες τοποθεσίες, ενώ τα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων έχουν κατασχεθεί.

Παράλληλα, σε μια άλλη υπόθεση στην ίδια γερμανική πολιτεία, τέσσερις Ιρανοί κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό ενός Ιρανού πρόσφυγα. Τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες, καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου οι μισοί από τους υπόπτους σε τέτοιες υποθέσεις είναι αλλοδαποί, ενώ αρκετοί Γερμανοί που εμπλέκονται φέρουν ξενικά ονόματα, γεγονός που υποδηλώνει πιθανό μεταναστευτικό υπόβαθρο.

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη