Ρωσία και Κίνα ανακοίνωσαν στρατιωτική σύμπραξη κατά των ΗΠΑ!


Οι στρατοί των ΗΠΑ και της Κίνας συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κοινή στρατιωτική άσκηση υπό την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Βραζιλίας, γράφει η «South China Morning Post», αναφερόμενη στην ανακοίνωση του βραζιλιάνικου στρατού.

Είναι η «Επιχείρηση Formosa» - μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Λατινική Αμερική, που διεξάγεται από το 1988 κοντά στην πόλη Formosa, η οποία κατά σύμπτωση έχει το ίδιο όνομα που χρησιμοποιήθηκε κάποτε για την Ταϊβάν , γεγονός που κάνει την όλη υπόθεση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. .

Για τους σκοπούς της άσκησης, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου, έχουν εμπλακεί συνολικά περίπου 3.000 Βραζιλιάνοι στρατιώτες, οι οποίοι θα εξασκηθούν στη χρήση αεροσκαφών, τανκς, τεθωρακισμένων και αμφίβιων οχημάτων, πυροβολικού και εκτοξευτών ρουκετών. 


Στρατιώτες από χώρες όπως η Αργεντινή, η Γαλλία, η Ιταλία, το Μεξικό, η Νιγηρία, το Πακιστάν , η Δημοκρατία του Κονγκό και η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής θα παρακολουθήσουν επίσης την άσκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του εκπροσώπου Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων της Βραζιλίας, στη φετινή «Επιχείρηση Φορμόζα» συμμετέχουν 33 Κινέζοι και 54 Αμερικανοί στρατιώτες. Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα, πέρυσι οι ΗΠΑ έστειλαν στρατεύματα από τη Νότια Διοίκηση στην άσκηση, ενώ η Κίνα συμμετείχε ως παρατηρητής.

"Είναι σύνηθες να προσκαλούνται φιλικές χώρες να συμμετάσχουν σε αυτές τις ασκήσεις. Η σημασία τέτοιων προσκλήσεων σχετίζεται άμεσα με τη δυνατότητα προώθησης μεγαλύτερης ολοκλήρωσης μεταξύ του βραζιλιάνικου στρατού και των ενόπλων δυνάμεων των φιλικών χωρών ", πρόσθεσε η ανακοίνωση του βραζιλιάνικου στρατού.

Η κινεζική εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση κοινής συμμετοχής Κίνας και ΗΠΑ σε στρατιωτική άσκηση από το 2016, όταν η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο πραγματοποίησαν την άσκηση «Rim of the Pacific», γνωστή και ως «Rimpac».

Παράλληλα, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα οι κινεζικές δυνάμεις συμμετέχουν στην άσκηση του ρωσικού ναυτικού «Ωκεανός 2024», που ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και διεξάγεται στον Ειρηνικό και Ατλαντικό Ωκεανό, στη Μεσόγειο και τη Βαλτική Θάλασσα, καθώς και στη λίμνη της Κασπίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη