Κλιμακούμενη ένταση: Η απειλή Πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ πιο πιθανή από ποτέ


Η ανησυχία για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Ιρλανδού δημοσιογράφου Τσε Μποζ, που υπογράμμισε ότι η απειλή αυτή είναι η πιο πιθανή από ποτέ. Η ανησυχία προκύπτει από την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας τα τελευταία χρόνια, με αφορμή διάφορα γεωπολιτικά ζητήματα, όπως η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, η κατάσταση στην Ουκρανία, και η στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης.

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν επιθυμεί μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, αλλά θα απαντήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες θεωρεί απειλητικές για την ασφάλεια και τα συμφέροντά της. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διάλογο, αλλά μόνο υπό ίσους όρους και προειδοποίησε ότι, αν χρειαστεί, η Ρωσία είναι έτοιμη για σύγκρουση.

Η γεωπολιτική αυτή ένταση καθιστά το ενδεχόμενο σύγκρουσης ανησυχητικό, ειδικά καθώς η στρατιωτική ισχύς και των δύο πλευρών είναι τεράστια, κάτι που θα είχε σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη