Αποκαλύφθηκε το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – Αναμένονται αντιδράσεις από Μόσχα και Κίεβο!


Το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δημιουργία ειδικής αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς και άλλες ρυθμίσεις, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αντιπρόεδρος JD Vance σε συνέντευξή του στον Sean Ryan.

Σύμφωνα με τον Βανς, ο Τραμπ θα μπορούσε να φέρει τους Ρώσους, τους Ουκρανούς και τους Ευρωπαίους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να «προσδιορίσουν πώς μοιάζει μια ειρηνική λύση».

Η Ουκρανία θα διατηρήσει την κυριαρχία της, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις στη Ρωσία ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους συμμαχικούς θεσμούς, πρόσθεσε ο Βανς.

Ο Βανς δήλωσε ότι το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας λεγόμενης «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας , πιθανώς παρόμοια με την τρέχουσα οριοθέτηση μεταξύ αυτών των χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Βανς δήλωσε επίσης ότι «η Ρωσία δεν έπρεπε να είχε επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά ότι η Ουκρανία έχει επίσης «πολλά προβλήματα διαφθοράς».

- Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τα χρήματα, ας είμαστε ειλικρινείς - είπε ο Vence, προσθέτοντας ότι πολλοί πόλεμοι ξεκινούν λόγω του «αγώνα για πόρους». Ο Βανς περιέγραψε την Ουκρανία ως μια χώρα πολύ «πλούσια σε πόρους».

Ο Τραμπ, γνωστός για τη μακροχρόνια συμπάθειά του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη συχνή κριτική για τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα τελείωνε τον πόλεμο εντός 24 ωρών εάν εκλεγόταν, αν και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιό του.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Τραμπ πρότεινε ιδιωτικά να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας πιέζοντας την Ουκρανία να παραχωρήσει την Κριμαία και το Ντονμπάς στη Μόσχα. Δήλωσε επίσης δημόσια τον Μάιο του 2023 ότι δεν θα εγγυηθεί τη συνέχιση της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία εάν κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη