Ελεύθεροι οι Αιγύπτιοι που χαράκωσαν μαθητή ΕΠΑΛ Χανίων – Καμία απέλαση από το δικαστήριο


Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έκρινε ένοχους δύο Αιγύπτιους για την επίθεση με μαχαίρι σε 18χρονο μαθητή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων, που σημειώθηκε τη Δευτέρα. Ο πρώτος δράστης, ηλικίας 18 ετών, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 7 μηνών, εκ των οποίων θα εκτίσει μόνο τρεις μήνες, ενώ το υπόλοιπο διάστημα της ποινής του θα είναι με αναστολή. Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να εκτίσει μέρος της ποινής, αφέθηκε ελεύθερος λόγω της έφεσης που άσκησε, η οποία είχε ανασταλτική ισχύ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 20 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και επίσης αφέθηκε ελεύθερος. Το δικαστήριο απαγόρευσε και στους δύο να πλησιάζουν το θύμα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διεξαχθεί δίκη στο δικαστήριο ανηλίκων για άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι είναι κάτω των 18 ετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν εξωσχολικοί εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Χανίων και επιτέθηκαν σε έναν 18χρονο μαθητή. Ο ένας από τους δράστες, κρατώντας μαχαίρι, χαράκωσε το πρόσωπο του μαθητή και στη συνέχεια διέφυγε μαζί με τον φίλο του. Το θύμα, αν και δεν υπέστη σοβαρά τραύματα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη